Hovudside

Hvordan en treveis Lysbryter arbeid?

by Walther

Hvordan en treveis Lysbryter arbeid?

Hvordan en lysbryter Works


For å forstå hvordan en treveis lysbryter fungerer, må du først forstå hvordan en vanlig to-veis switch fungerer. En vanlig lysbryter går strøm til lyspæren for å slå den på og så går den tilbake til bryteren, gjør en komplett krets. Dette gjøres gjennom bruk av Romex wire, som har en svart og hvit ledning inni den så godt som en naken wire som gir bakken ledningsnett. Den svarte og hvite ledningene er det som gjør den lysbryter arbeid. Den sorte ledningen bærer den elektriske strøm fra bryteren, etter at den er slått på, å lyspæren. Pæren lyser opp og gjeldende reiser langs nøytral hvit ledning tilbake til bryteren. Så syklusen starter på nytt.

Hvordan Kabling i Slår Works


Ledningene er også en viktig del av det tre-veis lysbryter. En to-veis lysbryter, som de fleste funnet i hjemmet ditt, har to terminaler inni dem. En terminal kobler den sorte ledningen til lyspæren, og den andre kobler den hvite ledningen fra lyspæren tilbake til lysbryteren. Når lyset er slått av, terminalene er ikke lenger forbundet og kretsen er brutt. Når lyset slås på igjen, terminalene og ledninger bli tilkoblet igjen og strømmen kan flyte å lyse opp pære.

Hvordan en treveis Lysbryter Works


En tre-veis lysbryter tillater en lys til å ha to forskjellige lysbrytere, ofte i to forskjellige rom for bekvemmelighet. De tre-veis bryter har tre terminaler inni den i stedet for to. Bryteren kan koble til enten terminal. Når begge brytere er koblet til den samme terminal, så er det en lukket krets som slår på lyset. Enten av bryterne kan vippes å bryte kretsen ved å koble en bryter til motsatt terminal. For å slå den på igjen, enten at bryteren kan vippes slik at den kobles til terminalen igjen, eller den andre bryteren kan vippes slik at de er begge koblet til samme terminal, bortsett fra på den andre siden denne gangen. Bryterne er koblet med en spesiell type av tråd som har en rød ledning i tillegg til de sorte og hvite tråder. Denne røde kabelen forbinder de tre-veis brytere slik at kretsen har en fullstendig bane til å flyte gjennom og begge lysbrytere kan styre ett lys.