Hovudside

Kan du legge til Humus og gjødsel til hortensia?

by Walther

Kan du legge til Humus og gjødsel til hortensia?

Betraktet som en heller gammeldags landskapet busk, med nye varianter dukker opp årlig, er hortensia stadig mer vanlig i landskap, hager og som container planter. Hortensia varianter tilbyr et utvalg av fargerike blomster og er hardføre i kaldere klima i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 5 til 7. Hortensia vokser best når de får morgen og ettermiddag skyggen og er plantet i fruktbar, Leir jord som er fuktig. Supplere din jord med humus og husdyrgjødsel kan forbedre helsen din hortensia busk.

Hva


Humus er definert som enhver organisk materiale, slik som tørkede blader, gress utklipp eller kompost, som har helt nedbrutt og brutt ned. På dette punktet har humus konvertert til et næringsrikt stoff som er en ideell jord supplement. Gjødsel er også sammensatt av organisk materiale som har blitt behandlet gjennom et dyr. Hage gjødsel bør komme fra ikke-kjøtt-spising dyr for å unngå potensielle forurensninger og være godt råtnet å eliminere varmen som utvikles som organisk materiale brytes ned og bryter ned.

Hvorfor


Humus og gjødsel legge rike, naturlige næringsstoffer til jord, spesielt nitrogen, fosfor og kalium. For leire-basert jord, humus og gjødsel blandes inn i plante områder åpner opp jord, slik at oksygen til hortensia røtter og legge til nødvendige næringsstoffer som kanskje ikke er i den eksisterende jord. Hortensia planter plantet i sandholdig jord fordel fra tilsetningen av humus og husdyrgjødsel, fordi det organiske materialet holder på fuktigheten lengre.

Når


Hortensia planter er tunge feeders, særlig av nitrogen i tidlig vekstfase. Tillegg av humus og gjødsel i alle typer jord, enten det er leire, sand eller allerede fruktbar og loamy, før planting fordeler busk. Fortsett å bruke humus og husdyrgjødsel som en side dressing, hvor du plasserer 1 til 2 inches av humus og møkk rundt bunnen av anlegget, hver tredje til fjerde uke frem til blomsterknopper begynner å dannes. Slutte å supplere med humus og gjødsel i juli, for å oppmuntre blomst utvikling i stedet for bladverk, og i løpet av vinteren, i løpet av sovende periode.

Hvordan


To til tre uker før planting din hortensia, bruk en spade å grundig arbeide en 50/50 blanding av humus og gjødsel til planting området. Eksisterende fruktbar jord trenger bare 2:58 shovelfuls, jobbet til en dybde på 8 til 10 inches. Leire og sandholdig jord vil trenge tilstrekkelig humus / gjødselblandingen arbeides inn i jordsmonnet, slik planting området inneholder minst 50% av humus / gjødselblanding. Side dressing av humus og gjødsel i løpet av tidlig vekstfase, før blomst spirende, gir flere næringsstoffer for en frodig, sunn hortensia plante.