Hovudside

Fast-Growing Lumber Trees

by Walther

Fast-Growing Lumber Trees

En rekke av bartre og løvtre trær brukes som trelast. Begrepene hard eller bartre refererer ikke til den fysiske hardhet eller mykhet av tre, men til de arter av trær. Hardwood er hentet fra løvtrær mens bartre er hentet fra eviggrønne trær som beholder sin skala eller nål-lignende bladverk gjennom hele året. Raskt voksende trær finnes i både bartre og løvtre kategorier.

Nord Red Oak


Rød eik (Quercus rubra L.) er en raskt voksende, løvtrær også referert til som østlige rød eik, vanlig rød eik og grå eik. Det nære kornet, tunge treet er en viktig kilde til sagbruket som det maskiner og aksepterer utførelser veldig godt. Rød eik vokser til en moden høyde på opp til 100 meter med en mørk grå eller svart bark og en sterk taproot. Treet vokser best i områder av sol og tilpasser seg godt til en rekke godt drenert jordtyper. Nord røde eiketrær er lenge levd, ofte oppnå en alder av 500 år. Treet er et medlem av bøk familie og er ofte vokst som en skygge treet for studiesteder, parker og plener.

Red Maple


Rød lønn (Acer rubrum Linnaeus) er et løvtre tre med en rask vekst. Treet er også referert til som sump lønn og myk lønn og regnes som en av de beste trelast trær gitt sin sterke, nær-kornet tre. Rød lønnetre benyttes ofte som rimelige møbler, gruve rekvisitter og brensel. Treet trives i sumper og fuktige skråninger og utvikler strålende rød høst løvverk. Treet ikke bare reproduserer lett fra frø, men også spirer lett fra stubben etter klipping. Den enkle, overfor løvverk er 3 til 4 inches lang og lys grønn i fargen med skravert under.

Ponderosa Pine


Gullfuru (Pinus Ponderosa P. & C. Lawson) er blant de viktigste trelast trær og er mye brukt i byggebransjen. Den raskt voksende treet etablerer seg raskt i en rekke jordtyper og er også vokst som vindfang. Trærne leve så lenge som 300 til 600 år og oppnå en moden høyde på opp til 164 meter med en diameter på 4 meter. Den lyse grønne blader og behagelig duft gjør også Ponderosa furu en felles dekorativ treet. Treet vokser best i grus sand til sandholdig leire leirjord. Etablerte trær er tolerante av varme og tørre forhold og har god toleranse for tørke. Ponderosa furu har høy toleranse for lave temperaturer.