Hovudside

Orkanen Sikkerhets Fakta

by Walther

Orkanen Sikkerhets Fakta

Orkaner er naturkatastrofer som påvirker Atlanterhavet og Mexicogolfen kysten av USA. Det amerikanske orkansesongen på Atlanterhavskysten varer fra juni til november. Teser tropiske sykloner er klassifisert & mdash; ved vindhastighet, sentral press og skadepotensial & mdash; inn i fem kategorier. Alle kategorier er ekstremt farlig, men stormer klassifisert som Kategorier 3 og høyere regnes som store katastrofer. Vet hvordan å bo trygt før, under og etter en orkan med noen enkle sikkerhets fakta.

Preseason Forberedelse


Forbered deg på en orkan ved å diskutere evakueringsprosedyrer med familiemedlemmer. Bekreft rutene du ville ta hvis en orkan angitt område. Sjekk ditt hjem for å sikre at det oppfyller byggeforskrifter for å motstå orkaner. Aksje opp på nonperishable mat, verktøy, rekvisita og et førstehjelpsskrin. Hold lommelykter hendig rundt huset og sikre at du har ekstra batterier.

Klokker og advarsler


Når en klokke eller advarsel for en orkan er utstedt, beskytte vinduer med kryssfinerplater eller storm skodder. Sikre eventuelle objekter som er utenfor og sjekke mat- og vannforsyninger for familiemedlemmer og kjæledyr.

Før orkanen


Hvis en orkan kommer til å treffe ditt område, lytte til din lokale værmeldinger for storm oppdateringer. Samle dine forsyninger, mat og vann på en sikker innvendig plass. Ha bilen klar for evakuering, bør det bli nødvendig.

Under orkanen


Under orkanen, holde seg innendørs og borte fra glass og vinduer. Lukke alle dører og holde gardiner og persienner lukket. Bo i en liten sal, skap eller gangen på det laveste nivået med noen familiemedlemmer eller kjæledyr under stormen. Hvis mulig, ligge på gulvet under et solid objekt.

Evakuering


Hvis du er regissert av lokale myndigheter til å evakuere, bør du gjøre det ved å følge deres anvisninger. Du bør også evakuere området hvis du bor i et mobilt hjem eller en midlertidig struktur, fordi de ikke er godt festet til bakken. Du bør evakuere hvis du bor i en høyblokk, på kysten eller en sletten, eller i nærheten av en elv eller innlands vannvei. Evakuere alltid hvis du føler du er i noen fare.

Etter orkanen


Forbli innendørs før du er sikker på at stormen har passert. Når det er klart utenfor og stormen har passert, rapporterer nedskutte kraftlinjer, men ta forsiktighet for å holde seg borte fra dem. Vokt dere for utvaskede veier, forurensede bygninger og vann, knust glass og glatte gulv. Vask hendene med såpe og rent vann etter å ha jobbet i rusk. Se etter eventuelle skader og ringe etter hjelp umiddelbart hvis noen er alvorlig skadd.