Hovudside

Rotsystemet av engelsk Ivy

by Walther

Rotsystemet av engelsk Ivy

Bokstavelig talt en "bakken eater," engelsk eføy har lenge vært brukt i landskapsarkitektur. Dette flerårig er svært hardfør og tolerant av ekstreme temperaturer. Og med en jevn vannforsyning, trives den i solen til dyp skygge. Rotsystemet er ansvarlig for eføy kunstneriske formål, trent opp trær, bygninger og Topiary former. Det er også ansvarlig for engelsk eføy klassifisering som en invasiv plante i 28 stater, ifølge Environmental Protection Agency.

Historie


Engelsk eføy, eller Hedera helix, var opprinnelig hører hjemme i områder av Sentral- og Nord-Europa, og i områder i Middelhavsregionen. Anlegget, som brukes for ornamental landskaps i England, ble brakt til USA av koloni bosettere for samme formål, i henhold til Sørøst Exotic Pest Plant Council.

Funksjon


Den engelske eføy rotsystem gjør at anlegget for å få nødvendige næringsstoffer fra jorda som det sprer sine grener over bakken overflate. Etter hvert som planten vokser, rootlets langs grenene feste seg på bakken ved å skille et klebestoffet gjennom små suger lignende vedheng. Ivy hovedfunksjon er å klatre, og det er lett trent, og det er derfor det ble så populær etter å ha blitt introdusert til USA.

Spesifikasjoner


Rotsystemet av engelsk eføy er svært grunt, ikke forankret dypt i bakken som røttene til andre planter. Dette anlegget benytter en antenne rotsystem, hvori røttene er synlige over bakken. De opprinnelige røtter, som kan leve i hundrevis av år, slår woody som planten modnes, og bladene endre både form og farge, bli en lysere nyanse av grønt. Som yngel, bladene har lapper med opp til fem poeng, men bladene av voksne vinstokker er glatt langs kantene.

Effekter


På grunn av sine invasive egenskaper, anlegget omslutter innfødte planter. Ifølge USDA Forest Service, skogstrær blitt strukturelt svak fordi eføy pirater næringsstoffer og grunnvann nødvendig for treet overlevelse. Ved første antas å være en god bunndekke for kontroll av erosjon, eføy aggressivitet avskrekker faktisk veksten av andre bunndekkende planter, i utgangspunktet forlater matjord bart under sitt grunne dekselet.

Forebygging / løsning


Det er så mange tilfeller av engelsk eføy decimating naturlige skog områder i USA, at National Park Service tilbyr offentlig informasjon på sin hjemmeside om hvordan best å kvitte naturområder av denne planten.

Frivillige på Redwood National State Park i California rådes til å drepe engelsk eføy planter ved å kutte vinstokker fra trær, og trekke eller kutte opp de viktigste rotsystemer før du påfører en kommersiell ugressmiddel til kuttene.