Hovudside

Hva Kjemikalier Årsak PVC Sink avløpsrør å smelte eller Bløt?

by Walther

Hva Kjemikalier Årsak PVC Sink avløpsrør å smelte eller Bløt?

En måte å fjerne et tett rør er å helle kokende vann ned i avløpet. Imidlertid PVC-rør har et smeltepunkt på 176 ° F. helle kokende vann ned en PVC-rør kan mykne røret. Ifølge The American Society of Home inspektører, er PVC-rør bare vurdert til 140 grader F under trykk (se Resources). Imidlertid kan kjemikaliene i noen avløp rengjøringsmidler også føre til PVC-rør for å smelte eller blir myke.

Typer


Tre typer avløp rengjøringsmidler kan føre til PVC-rør for å bli myk: syrer, etsende stoffer og oksidasjonsmidler. De aktive ingrediensene i sure rensemidler er vanligvis svovelsyre eller saltsyre. Oksydasjonsmidler som ofte inneholder natriumhypokloritt, mens den aktive bestanddel i kaustisk avløp rengjøringsmidler er vanligvis natriumhydroksyd, som også er kjent som lut.

Hete


De kjemiske reaksjoner av svovelsyre, saltsyre og natriumhydroksyd genererer store mengder varme. I tilfellet med natrium-hydroksyd, eller lut, kan varmen være tilstrekkelig til å heve temperaturen over kokepunktet. Selv om kjemikaliene selv er svært etsende, ita € ™ s varmen som genereres av den kjemiske reaksjonen som fører til at PVC-rør for å myke opp og smelte. Situasjonen blir enda verre når du bruker mer enn ett produkt. Blande kaustisk og sure avløp rengjøringsmidler resultater i en veldig sterk reaksjon som forårsaker så mye varme at den kjemiske kan bryte ut av sluket. Svovelsyre og saltsyre begge reagerer sterkt med vann og genererer varme når de blandes med den, så prøver for å fortynne den kjemiske kan faktisk skape flere problemer.

Oksydanter


Natriumhypokloritt, eller klor blekemiddel, doesnâ € ™ t av seg selv årsaken PVC-rør til å smelte (se Resources). Imidlertid er blekemidler og andre oksydasjonsmidler ofte lagt til kaustisk avløp rengjøringsmidler for å få dem til å fungere bedre, fordi når materialene tilstopping avløpet kommer i kontakt med oksidasjonsmidler, den kjemiske reaksjon som finner sted kan generere ekstra varme. Granulære former av lut ofte inneholder aluminiumpartikler som genererer varme når de kommer i kontakt med vann og frigjør hydrogengass. Dette tilskuddet bare legger til problem hvis du har PVC-rør.

Sikker


Enzymatiske avløp rengjøringsmidler bruke levende organismer for å spise materialet thatâ € ™ s clogging din avløp. De vanligvis arbeider tregere enn kjemiske avløp rengjøringsmidler og de ofte fungerer bare på organisk materiale, men de dona € ™ t produsere varme og theyâ € ™ re-korroderende. Enzymatiske avløp rengjøringsmidler har kort holdbarhet. Mekaniske metoder for å koble avløp inkluderer bruk av et stempel eller en plumberâ € ™ s slange.