Hovudside

Planter som gjør To slags frø

by Walther

Seed dimorphism er den botaniske begrep som forklarer produksjonen av to ulike frø fra samme plante. Noen ganger i naturen, en plante, gjennom hjelp av tilpasning, genererer to typer frø med ulike egenskaper og atferd. Årsaker til dette fenomenet punktet til endringer i den økologiske miljø av anlegget. Flere arter av planter utvikler to forskjellige typer frø.

Busker


Chamise og deerweed er to arter av planter som produserer to forskjellige typer frø på grunn av brann tilpasning. Disse plantene blomstre i Chaparral samfunn i California, en region av lavtvoksende vegetasjon kjent som Shrublands. Chamise (Adenostoma fasciculatum) er en drought- og brannbestandig busk som tilhører Rosaceae plantefamilie. Deerweed (Lotus scoparius) er en shrubby flerårig med grønne grener og gule blomster fra anlegget familien Fabaceae. Begge anleggene danne en vanlig frø og annet som krever sterk varme for å spire.

Saltvann Planter


Felles glasswort (Salicornia europaea) er en 1-fot-høy årlig plante med saftige stilker som tilhører Chenopodiaceae plantefamilie. Denne oppreist planten danner to typer av frø fra to forskjellige blomster. Større frø kommer fra den sentrale blomst mens mindre frø utlede fra de to laterale oppblomstringer. Felles glasswort er en endemisk plante til Europa som nyter saltholdig jordsmonn og kystnære områder. Saltlover (Halogeton glomeratus) er en årlig invasiv urteaktig plante som trives i saltholdig jordsmonn. Introdusert til USA på 1930-tallet, er Saltlover opprinnelig fra Eurasia. Dette amaranth familie Anlegget produserer to typer frø. I løpet av de første vekstsesongen svarte frøene spirer; Saltlover utvikler også brune frø som holder seg i dvale i jorda i mange år.

Urteaktige planter


Giant milkweed (Calotropis procera) er en erigert urteaktig busk til lite tre som stammer fra Asia og Midtøsten. Denne eviggrønne planten har tre typer koronale skjell på sine hvite og lilla stjerneformede blomster som resulterer i tre typer planter og frø, ifølge boken Seeds: Økologi, biogeografi, og evolusjon av dvalen og Spiring av Carol C Baskins og Jerry M. Baskins. Frukten av det gigantiske milkweed inneholde frøene av planten i grove fibre. Vannmelon (Vannmelon) er en vinranke plante og et medlem av Curcurbitaceae plantefamilie. Den første registrerte innhøstingen av en vannmelon skjedde i Egypt over 5000 år siden; vanlig oppfatning er at vannmeloner stammer fra Kalahariørkenen, ifølge Watermelon.org. Stenfrie vannmeloner utvikle seg fra to forskjellige typer frø; ett frø for den frukt diploid plante og en annen, større frø for steril triploid.

Ugress


Hauker skjegg (Crepis sancta) er en vinter årlig luke tilhører Korgplantefamilie. Dette duell frø danner planten har store, tunge frø som faller til bakken i tillegg til mindre lys frø som sprer av vinden. Ox-eye tusenfryd (Dimorphotheca pluvialis) er urteaktige innfødte i Afrika som danner to typer frø. Denne pryd luke har papery frø som utvikler seg fra midten av planten plate floret og små tornelignende frø som den ray floret produserer.