Hovudside

Sammenligning av Stucco Vs. Syntetisk Stukkatur

by Walther

Sammenligning av Stucco Vs.  Syntetisk Stukkatur

Stukkatur er en sementlignende belegg som er spredt på de ytre veggene av boliger og andre bygninger. Utvendig isolasjon etterbehandling systemer kalles EIFS eller syntetisk stukkatur, og er også lagt vekt på de ytre veggene av boliger og andre bygninger. Når du er ferdig, begge produktene ser like ut, men har mange forskjeller både fysisk og i måten de oppfører seg.

Hardhet


Hvis materialet allerede er påført på en eksisterende vegg, minst påtrengende og enkleste måte å bestemme hvorvidt materialet er stukk eller syntetisk stukk er å banke på den. Syntetisk stukkatur vil høres hult og føles myk og ekte stukkatur vil være vanskelig som sement og høres solid når avlyttet.

Produsenter og tilgjengelighet


Stukkatur er et generisk produkt og er tilgjengelig for alle å kjøpe på butikkene.
Syntetisk stukkatur er kun tilgjengelig for entreprenører gjennom distributører som får hver komponent av syntetisk stukkatur systemet fra produsenten. Syntetisk stukkatur er et tredelt system som er installert på stedet, og hvert system er proprietær, som betyr hver produsent har rettighetene til sine bestemt system.

Søknad


Fast stukk ligner sement ved at det er et stoff i pulverform blandes med vann og deretter påført på en vegg. Det kan påføres i 1-3 lag på egen hånd, eller påføres over metalllekte for ekstra styrke.

Syntetisk stukk er påført i tre deler. For det første er en skumplate som er festet til veggen med pigger. Deretter blir en basislakk som inneholder både harpiksen og sementholdige materialer som tilsettes, i hvilket et armeringsnett av glassfiber er innebygd for styrke og fleksibilitet. Endelig er en overlakk som er farget eller strukturert anvendt.

Vann Intrusion Issues


Både syntetisk og ekte stukkatur er designet for å kaste vann når det regner eller blir våt. Imidlertid er det mykt skum kjernen av syntetisk stukkatur utsatt for å beholde vann hvis den blir våt på grunn av slagregn, å være for nær bakken eller feil forseglet nærliggende ledd som tillater vann å trenge gjennom veggen. Dette beholdt vann kan føre til mugg og råte, men er bare et potensielt problem dersom syntetisk stukkatur brukes feil og mot produsentens spesifikasjoner.

Restriksjoner


Det er flere restriksjoner på hvor syntetisk stucco kan brukes og til hvilke formål som ikke gjelder for ekte stukkatur. For eksempel, de fleste nordamerikanske brann koder forby bruk av syntetisk stukkatur innendørs fordi skum bord, vanligvis laget av ekspandert polystyren skum, er brennbart. Denne skumkjernen forbyr også installasjon av syntetisk stukk på bakkenivå, fordi dette kan føre til fuktinntrengning samt maur og termitter infiltrere den syntetiske stukk.

Real stukkatur har ikke de samme restriksjoner som syntetisk stukkatur. Det er ikke brennbart og kan brukes innendørs, og det har ikke en skumkjerne og kan brukes på bakkenivå uten risiko for fuktinntrengning eller pest problemer.