Hovudside

Sjeldne Tropiske Shade Planter

by Walther

Sjeldne Tropiske Shade Planter

Tropiske skygge planter gir et eksotisk preg på enhver hage, enten innendørs eller utendørs. Disse plantene kan være samtale stykker, samt gi gartneren med farge og blomstrer gjennom hele vekstsesongen. Shade-baserte tropiske planter kan dyrkes utenfor, men ofte billettpris bedre inne der de kan holdes varm hele året.

Bat Leder Lily (Tacca Chantrieri)


Balltre hodet er lilje en tropisk skyggeplante med mørke-lilla blomster som ligner hodet av en flaggermus. Ifølge botanikere ved Yale, er balltre hodet lilje en truet plante i naturen. Dette anlegget har lange filamenter, som ser ligner værhår legge til sammenligning med et balltre. Disse plantene trives på fuktighet og ofte gjør best i veksthus. Dersom holde dem innendørs, plassere dem i nærheten av en luftfukter.

Malaysian Orchid (Medinilla Cumingii)


Smithsonian National Museum bemerker at dette anlegget er vanligvis bare funnet på Hawaii. Det gjør vel innendørs i potter. Det regnes som en busk og trives inne der det er varmt. Hver blomst er faktisk en klynge av blomster som er hot rosa i fargen. Hele klyngen varierer fra 2 til 4 inches og flere klynger vises på ett anlegg. Som blomstrer alder, de blir mørkere i fargen, endelig faller av etter å ha oppnådd en kirsebær-rød farge. Hvis holdes innendørs, blomstrer denne planten gjennom hele året.

Flamingo Flower (Anthurium Hybrid 'Shiboro')


Dette anlegget er en hybrid som først opprettet i Hawaii, ifølge Kalani Tropicals hjemmeside. Det levende tropiske skyggeplante har rosa og hvite blomster aksent av en lang, gul stamen. Bladverket er mørk grønn og forblir grønn hele året i varmt klima. Mens dette anlegget kan plasseres innendørs, gjør det godt i subtropiske utendørs hager. De blomstrer varierer fra stripete, til strødd og en blanding av de to.

Miagos Bush (Osmoxylon Lineare)


Denne sjeldne tropiske bush har pigger av medium-grønne blader clustering rundt delikate, hvite blomster og lilla bær. Det er bare funnet i Hawaii og Florida. I likhet med bambus, disse plantene er hardføre og vokse innendørs så vel som utendørs. I motsetning til mange tropiske skygge planter, trives denne busken i skyggen, men også gjør det bra i full sol forutsatt at den har nok vann.