Hovudside

Mine Plumeria bladene er å snu Gul

by Walther

Mine Plumeria bladene er å snu Gul

Hvis du ønsker å bringe et snev av tropene til hagen din, kan en Plumeria treet (Plumeria spp.) Være det perfekte valget. Også kalt frangipani, de er kjent for sine klynger av voksaktig, ofte duftende blomster som vises i sommer. Alle plumerias vokse utendørs året rundt i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 9 til 12, eller innendørs som store potteplanter. Hvis Plumeria menn bladene begynner å gulne, kan dette være en normal prosess eller det kan signalisere et problem.

Ikke å bekymre


De fleste plumerias har store, læraktige blader som kan være en fot eller mer lang. Hvis de eldste, nederste bladene på en Plumeria gradvis blir gule og til slutt falle av, men andre blader bli grønn og ser sunn, er dette en naturlig prosess som skjer som planten vokser aktivt, vanligvis fra våren gjennom høsten. Hvis du vokser en av de løvfellende typene, er det også naturlig for bladene til å gulne, tørke opp og slippe fra anlegget i høst som kjølig vær tilnærminger. Løvfellende typene inkluderer rosa frangipani (Plumeria rubra), en 25 meter høye treet med rosa eller røde blomster, eller en av to hvite blomster varianter - den ene er 40 meter høy hvit frangipani, West Indian jasmin eller hel bukett (Plumeria alba), den andre, pagoda treet (Plumeria obtusa), har mindre, 8-tommers-lange bladene på en 25 meter høye, buskete treet.

Ikke nok vann


Fordi de trenger regelmessig, selv mengder vann, tørkeperioder kan forårsake Plumeria blader å slå bladene gule og føre dem til å slippe av anlegget, med unge, blader mørere lidelse først. Selv de mer tørke-tolerant, eviggrønne brudebukett (Plumeria pudica) kan ha gule blader i løpet av en lang tørr spell. Hvis du ser gulnede blader, sjekk jord under en Plumeria ved å grave ned flere inches. Det det er tørt, gi anlegget supplerende vann, sikter til ca 1 cm vann ukentlig, inkludert eventuell nedbør. Legg et tykt lag av organisk mulch på bakken under treet baldakin for å hjelpe bevare fuktigheten i jordsmonnet, men beholde mulch tilbake noen inches fra hoved stilkene å hindre soppsykdommer.

Sykdomsproblemer


Plumerias er utsatt for en soppsykdom som kalles Plumeria rust. Det vises først som mange små, gule, pulver flekker på undersiden av plantens blader, noe som gir dem en marmorert, gulaktig utseende. Til slutt, bladene blir en jevn, lys gul, og deretter bli brun og slipp fra anlegget. Hvis infeksjonen blir utbredt, kan en Plumeria miste de fleste eller alle sine blader, forårsaker alvorlig stress og potensielt drepe planten. Presentere en gang, er det ikke mulig å kurere Plumeria rust, men du kan forhindre det ved å plante der luftsirkulasjon er god og ved å holde området rent - plukke opp og ødelegge alle falne blader, kontroll ugress under og rundt anlegget for å hjelpe lavere fuktighet, og fjern eventuelle blader med tidlige tegn på infeksjon, tørke dine verktøy mellom kutt med en klut dyppet i rubbing alkohol for å hindre spredning av sopp.

Skadedyrproblemer


En Plumeria som er befengt med skadedyr kan utvikle gule blader - den mest sannsynlige årsaken er en liten pest kalt sixspotted edderkopp midd, selv om andre typer midd kan også søke Plumeria. Bladene kan utvikle gule striper ned sine sentre, og du kan også se filmy duk som dekker unge blader. Som midd lever av plante juice, bladene blir helt gul. Kontroll midd ved sprøyting Plumeria med en lys hagebruk olje fortynnet med en hastighet på 2 spiseskjeer per 1 liter vann, men sjekk etiketten for ytterligere instruksjoner. Bruk en hagesprøyte og sikre at alle deler av anlegget er dryppende våt, gjenta programmet hver syv til ti dager. Hvis behandles tidlig i sesongen, vil en Plumeria produsere nye blader og kan få fullt.