Hovudside

Er Anlegg av regnskog som påvirker oss?

by Walther

Er Anlegg av regnskog som påvirker oss?

Mennesker føle virkningen av plantene i regnskogen hver dag. Enten det er å puste inn luften disse plantene produsere eller bruke papir skapt ved å kutte ned trærne, disse tette, våte skoger ha en stor innvirkning på den menneskelige rase. Regnskog blir ødelagt på en skremmende hastighet, og uten deres eksistens i verden vil være et mye forskjellig sted.

Oksygen og Klima


Mens hastigheten ved hvilken regnskoger avtagende merker bestemme eksakte tall vanskelig, disse plantene er ansvarlig for å produsere en stor andel av jordens oksygen. Planter absorberer karbondioksid og slå den inn oksygen, som alle levende vesener på planeten trenger.

Prosessen med karbondioksyd omdannelse har en annen bivirkning. Ved å absorbere dette og andre klimagasser, regnskog planter bidra til å regulere klodens klima. Den minskende regnskoger kan ikke lenger holde tritt med konvertering av drivhusgasser i former som oksygen, noe som betyr flere gasser i atmosfæren. Sollys varmer opp disse gassene, øke lufttemperaturen, noe som fører til global oppvarming. I noen tilfeller, den største årsaken til et lands bidrag til drivhusgasser er avskoging.

Medisiner


Verden har opplevd mange medisinske fremskritt fra forbindelser og stoffer som finnes i regnskog planter. Tropiske planter er kilder til kurer og behandlinger for tilstander, alt fra leukemi og leddgikt til glaukom. Smertestillende og medisiner for å behandle betennelse av leddgikt og hjertesykdommer inneholder ingredienser som finnes i planter. Forbindelser utvunnet fra regnskog planter har kurert sykdommer som tidligere var dødelige, som for eksempel malaria.

Ikke alle av disse plantene har blitt grundig undersøkt for sine medisinske og helbredende egenskaper. Kreft forskningsinstitutter leter fortsatt etter flere stoffer som kan brukes til å administrere og kanskje en dag kurere kreft. (Se referanse 1)

Mat Source


Regnskog planter forsyne verden med mange dagligdagse matvarer, inkludert de dyrket der eller de oppdaget det og tamme. Sjokolade, kaffe, bananer, kokosnøtter, og sukker all sin opprinnelse i regnskogen. Uten disse planter, ville det ikke være noen vaniljesmakstilsetning eller duft, så vel som palmeolje og et utvalg av teblader. Forskere undersøker mange regnskog planter for potensielle bidrag.

Produkter


Regnskog planter leverer et utvalg av produkter som brukes i hverdagen. Trær som mahogni og sandeltre er kuttet ned og gjort om til papirprodukter eller omgjort til trelast. Hvis trærne ikke blir brukt til andre produkter, de er ofte brent og omgjort til drivstoff.

Mange andre planter høstes for sine fibre. Produkter fra madrass fyllinger og tepper til klær blir deretter opprettet av fra disse fibrene. Mange tropiske planter inneholder harpiks som brukes til å lage produkter mest tar for gitt, blant annet sminke, maling, parfymer, og til og med plantevernmidler. (Se referanse 2)