Hovudside

Er orientalske Lilies Giftige til andre planter?

by Walther

Er orientalske Lilies Giftige til andre planter?

Orientalske liljer, sammen med asiatiske liljer, er de to mest populære liljer dyrket i nord hjem landskap, ifølge University of Minnesota. Lettstelt og lite vedlikehold, orientalsk lilje blomster har en tropisk utseende. Med et bredt utvalg av orientalske liljer å velge dette området i blomst tid fra våren til høsten, kan du ha orientalske liljer blomstrer gjennom hele vekstsesongen. Så populær som orientalske liljer er, er anlegget kjent for å være giftig.

Om orientalske Liljer


Orientalske liljer, Lilium orientalsk, er en av de mest praktfulle lilje planter, foretrekkes for de store, duftende og fargerike blomster. Planten vokser høyere enn den asiatiske lilje, nådde høyder på 3 til 6 meter, og det begynner blomstringen sesongen i midten av sommeren, etter at den asiatiske lilje. Vokst fra lyspærer, vil orientalske liljer dele seg og formere seg over tid i hager, beliggende i USDA hardførhet soner 5 til 10.

Voksende orientalske Liljer


Orientalske lilje pærer kan være plantet i høst eller tidlig på våren, bruk av store, lubben, sunne pærer. Velg en plassering i full sol med rik, loamy jord som drenerer godt. Pærene bør plantes 8 til 12 inches hverandre med andre planter, som de giftige elementer av orientalsk lilje ikke lekke ut i jord eller skade nærliggende planter. Orientalske liljer foretrekker gjødsel som er en langsom frigjøring med en lav nitrogen, høyt fosforinnhold, for eksempel 5-10-10. Etter at Oriental lily er ferdig blomstringen, klipp av de døde blomstene, men la stilken og løvverk å fortsette å samle mat og energi for pæren og neste års blomstring.

Oriental Lily Poison


Selv om Oriental lily er ikke giftig for planter som vokser i nærheten, er det giftig for mennesker og dyr som kan svelges de røtter, pære, stengler, blader, blomster eller til og med pollen. Katter og muligens hunder, er spesielt følsomme for lilje gift og inntak av selv små mengder. I katter symptomene, som oppkast, mister appetitt og depresjon, viser innen 30 til 60 minutter, og i løpet av få dager viser tegn på nyresvikt. Det antas at 50 til 90 prosent av katter som forbruker orientalsk lilje deler dø innen fem dager. Umiddelbar behandling av veterinær innen seks timer etter en katt inges en del av en orientalsk lilje kan redde ditt kjæledyr.

Companion Planter


Med høye blomsterstengler og store oppblomstringer, følgesvenn planter for orientalske liljer er lavere vekst, fargerike blomstrende årlige og flerårige planter. De løvverk og blomsterfarger av russisk salvie og lavendel er gratis å orientalske lilje blomster og skaper en visuelt behagelig skjerm. Phlox, salvia, rudbeckia, asters, coneflowers og lav vokser dekorative gress er følgesvenn planter til orientalske liljer som ikke vil distrahere fra den flotte lilje blomstrer.