Hovudside

Hvordan Grav & Separat Agapanthus

by Walther

Hvordan Grav & Separat Agapanthus

Du vet kanskje Agapanthus praecox som lilje av Nilen, som er et misvisende navn. Arten er ikke en lilje; det hører til Agapanthaceae familien. Det er ikke fra regionen hvor Nilen renner, heller. Blomsten er sørafrikansk. I de varme klimaet i Florida og California, overlever Agapanthus utenfor, mens i de fleste amerikanske regioner, må du dyrke det innendørs. Hvis du vokser din lilje av Nilen i bakken, grave og dele det hvert fjerde år. Separate potteplanter hvert annet år.

Bruksanvisning


•  Klargjør den nye potten eller det nye stedet i bakken for divisjonene før du rykke anlegget. Det er viktig å begrense tiden roten er eksponert for luft for å holde den tørker ut. Dele Agapanthus i enhver årstid, med unntak av vinteren.

•  Vann anlegget dagen før du har tenkt å grave den til hydrat roten.

•  Trim fabrikkens 2 til 3 meter høye stilker til seks inches fra overflaten. Jo kortere anlegget er enklere å håndtere og mister fuktighet saktere.

•  Dig 1/2 fot unna Agapanthus base ved hjelp av en spade. Skyv spade blad dypere som du går rundt anlegget til du kommer under sin rot ball. Dersom anlegget er i en gryte, legg den på sin side. Lette lilje av Nilen ut med en hånd som du holder planter med den andre. Fjerne noen av jord med en sparkel hvis det kan bidra til å frigjøre anlegget. Plasser Agapanthus på bakken eller en annen snittflaten.

•  Skrap jorda av den tykke roten med fingrene for å gjøre det enkelt å se det.

•  Skyv en kniv inn i plantens rot krone og dele roten i to. Skjær de to halvdelene inn i så mange deler som du ønsker. Den kjøttfulle roten har "øyne" som de på en potet, hvorfra en ny plante starter. Kontroller at hver rot brikke har minst ett øye for deg å få en ny Agapanthus ut av det.

•  Dekk roten divisjoner med en våt klut eller lag med våt avis. Som holder dem fra å tørke ut mens de venter nyplanting.

•  Plant roten seksjoner så dypt som de vokste før. Firmaet jorda rundt dem med hendene og vanne området.