Hovudside

Raskt voksende kousa Dogwoods

by Walther

Kousa dogwoods (Cornus kousa) er løvfellende, dekorative blomstrende trær med kremhvite blomster som kontrast med de mørke grønne blader av kalesjen. Disse attraktive trær kan vokse til 30 meter i hjemmet landskapet. Kousa Dogwood trær har en langsom til middels vekst, men kan legge opp til 24 inches til høyden sin hvert år når deres ideelle dyrkingskrav er oppfylt. Kousa dogwoods presentere den raskeste veksten i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 5 til 8.

Sollys og Jord


Kousa dogwoods vokser best på steder med full til delvis sol eksponering og fuktig, Leir og godt drenert jord. Se etter et område som får seks timer med direkte sollys, eller åtte timer med filtrert sollys, per dag for å sikre sunn rotutvikling, robust baldakin vekst og sprek blomstringen. Bruk organisk materiale for å løsne og lufte jorda på valgt plassering; innlemme tre inches av leirjord, 2 inches av torvmose, 2 inches av godt råtnet kompost og 1 tomme av perlite til en dybde på 12 til 15 inches. Plant kousa Dogwood trær på samme dybde de vokste i barnehagen.

Vanning


Kousa Dogwood trær er ikke tørke tolerant. De krever hyppig vanning under den tørre sommeren til å nå sitt fulle vekstpotensial hvert år. Gi kousa dogwoods med opp til to inches av supplerende vanning hver uke fra juni og ut august. Reduser vanning frekvens eller mengde i uke som mottar tilsvarende nedbør. Dogwoods setter pris jevnt fuktig jord, men reagerer dårlig på jord som er altfor mettet eller utsatt for flom.

Befruktning


Vilt forekommende dogwoods trenger lite, om noen, gjødsling for å vokse med hell. Når dyrket i hjemmet landskapet, kousa dogwoods krever årlig gjødsling for å sikre rask vekst. Mate kousa Dogwood trær med en anvendelse av et blomstrende tre gjødsel hvert år i slutten av april eller begynnelsen av mai; påfør produktet etter anvisningen på pakken. Etter befruktning, spre en 4-tommers lag av like deler torv mose, blad mold, alderen husdyrgjødsel og kompostert furu bark rundt trærne i en 4-fots diameter. Fylle organisk materiale som de brytes ned for å gi trærne med en jevn strøm av milde næringsstoffer.

Beskjæring


Sviske dogwoods så lite som mulig for å la dem ta sin naturlig attraktiv vekst form, foreslår North Carolina State University Extension. Sviske kousa dogwoods bare å fjerne syk, døde, brutt, krysset eller gni lemmer. Kutte problem lemmer fra trærne med skjerpet og steriliserte beskjæring eller en håndsag. Den beste tiden å beskjære kousa Dogwood trær er i slutten av vinteren eller tidlig på våren, når de er i dvale. Kousa dogwoods er utsatt for skader fra Dogwood borer; unngå beskjæring dogwoods i sommer når boremaskiner er aktive.