Hovudside

Hva er årsakene til kondensvann på utsiden av Double-Pane Windows?

by Walther

Hva er årsakene til kondensvann på utsiden av Double-Pane Windows?

Vindus kondensasjon kan skje for en rekke årsaker. Noen årsaker er naturlig og kondens vil forsvinne, mens andre årsaker er en indikasjon på hva bransjeeksperter refererer til som "feil". Mens naturlig kondens er ingenting å bekymre seg for, hvis vinduet utvikler og beholder kondens av andre grunner, kan det kreves reparere eller erstatning.

Kondens


Kondens er en opphopning av vann på vindusruten. Kondens på utsiden av et vindu forekommer oftest i kaldt vær. Vanndamp utvikle seg som temperaturen senkes, og molekylene inne dampene flytte nærmere og nærmere hverandre til de danner vanndråper. Når lufttemperaturen når det som kalles "duggpunkt", kondensasjonsproduktet prosessen begynner, og dråpene samle som en synlig strøm eller opphopning av væske, på utsiden eller i mellom de doble glassruter.

Strukturelle problemer


En dobbel-panelet vinduet er ikke laget av glass alene. Gass er innelukket i mellom rutene. Gassgardinet gir ønskelige isolasjonsegenskaper for å redusere varmetap og i kaldt vær og varme gevinst i varmt vær. Noen dobbelt glasset har også et tynt sjikt av filmen som dekker de indre rutene for ytterligere å redusere varmetapet og forsterkning. Når innsiden lag er kompromittert gjennom defekt produksjon, mangelfullt vedlikehold eller aldring, kan kondens utvikle.

Naturlig Kondens


Dobbel-panelet vinduer gå gjennom en naturlig døgnrytme av ekspansjon og sammentrekning, som kalles solar og pumping. Solar pumping oppstår som sollys skinner på vinduene den varmer gassen innsiden av de to glassruter. Termisk pumping oppstår når solen går ned og glass kontrakter. Naturlig kondens, på utsiden av vinduene, på grunn av solenergi eller termisk pumping er i orden, og vanligvis fordamper som temperaturen stiger.

Silica Desiccant Forringelse


I tillegg til gass og film, dobbelt-panelet vinduer har et materiale kalt silica tørkemiddel innenfor rammene av vinduet. Tørkemidlet er sammensatt av små pellets som absorberer fuktighet. Som desikkant- aldre, mister det sin evne til å absorbere fuktighet og hindre kondens hvis fuktighet fra utsiden siver gjennom dobbel-panelet vinduer til de indre områdene. Dette resulterer i kondens på utsiden og i mellom dobbel-panelet vinduer.

Forebygging


Huseiere bør kontinuerlig undersøke dobbel-panelet vinduer. Selv nyinstallerte windows kan ha batch problemer, som hvis venstre uoppdaget kan føre til tidlig svikt. Sjekk vinduer på lyse og solfylte dager ved å inspisere kantene nærmest rammene for å se om det er noen synlige tegn på kondens. I så fall bør du kontakte din forhandler umiddelbart for å ha vinduene repareres eller erstattes. Hver yeas bør du re-caulk utvendig søm der glasset og vinduskarmen møte utvendig materiale av hjemmet, for eksempel tre eller murstein mørtel. Dette forsterker integriteten av dobbeltglass-vindus-konstruksjon, og som forhindrer utvikling av kondens.