Hovudside

Hvor raskt Do Ferns vokser?

by Walther

Hvor raskt Do Ferns vokser?

Bregner er blant de eldste av planter og reprodusere gjennom sporer i stedet for frø. Plantevekst varierer fra veldig fort til moderat sakte, avhengig av variasjon og vekstforhold. Potteplanter vokser saktere enn de som vokser som landskap planter eller de som finnes i naturlige omgivelser.

Potteplanter


Potteplanter varierer i deres vekst, men en Boston bregne plassert på en delvis skyggelagt veranda kan vokse 6 til 18 inches i en sommer. I vintermånedene, bregner dyrkes som potteplanter vokser saktere og kan slippe sine blader. Redusere vanning noe og holde dem på et kjølig rom for å hjelpe dem å tilpasse seg innendørs forhold.

Landskap Planter


Bregner vokse utendørs året rundt i varme, fuktige klima, sprer seg raskt og vokser 2 til 3 meter i en sesong. De kan kreve divisjon etter to til tre år for å holde anlegget vokser kraftig. Boston bregner er innfødt til den sørlige USA, men noen ikke-innfødte eksotiske bregner, som sverd bregne, har rømt dyrking til å bli invasive planter. Disse bregner vokser raskt, har utkonkurrert egen vegetasjon. Ikke plante disse artene utendørs og bruke Boston bregner med forsiktighet nær naturlige innstillinger.

Vekstforhold


Vekstforhold påvirker hvor fort en bregne vokser. Potteplanter vokse mest kraftig nær en østlig eller nord vindu med lyse, men indirekte lys. Vanning praksis varierer, avhengig av variasjon. La jorda tørke ut mellom hver vanning for å holde Boston bregner sunt, men vann maiden bregner og rundhodete bregner så jorda holder seg jevnt fuktig. Bregner dyrkes innendørs setter pris på temperaturer under 72 grader Fahrenheit, med en relativ luftfuktighet mellom 40 og 50 prosent. Kjør en luftfukter for å øke luftfuktigheten om nødvendig. Utendørs bregner vokser best i delvis eller full skygge, i rik, fuktig jord. De er vinter hardfør i frostfrie klima bare.

Forplantning


Den raskeste måten å vokse nye bregner er ved å dele et stort anlegg. Grave opp en plante i tidlig på våren eller fjerne en stor plante fra potten sin. Nøye skille knollene eller røtter med en skarp kniv. Plante stykkene i fuktig, godt drenert jord eller i to potter. Ferns også vokse fra sporer, selv om prosessen foregår i det minste ett år for å produsere små planter. Riste sporer fra undersiden av bregne bladene i en skuff. Spre sporene på bakken Sphagnum mose plassert i en pott. Tåke mosen å holde det jevnt fuktig og dekke beholderen med plastfolie. Plasser den på et sted med lyse, indirekte lys og tåke den ofte. Transplantere bregne inn potting jord seks måneder etter at det spirer.