Hovudside

DIY Record Machine Rengjøring

by Walther

DIY Record Machine Rengjøring

Analoge musikkenheter som platespillere og kassettspillere er nesten helt utdatert av CD-plater og MP3-spillere. Likevel, en voksende kontingenten - noen ganger kalt "audiofile" - er dedikert til bevaring av vinylplater og vintage platespillere. En stor del av å opprettholde noen platespiller er skikkelig rengjøring av platetallerken nål og remdrift inne i platespilleren. Dette krever at du delvis demontere platespiller.

Bruksanvisning


Stylus eller Record Needle


•  Slå av platespiller og trekk ut strømledningen for å unngå elektrisk støt ved rengjøring av platespilleren.

•  Kjøp en rekord-nål rensesett tilgjengelig på lokale eller online elektronikkforhandlere. Settet inneholder en spesiell løsning og et rengjøringsbørsten.

•  Påfør en dråpe eller to av rengjøringsløsningen til børsten, som angitt på rengjøring-kit instruksjoner. Løft tone arm - den lange metall stykke hvor posten nålen er festet - ut av holderen. Forsiktig skrubbe foran nålen med børsten for ca fem til ti sekunder. Gjenta dette om fem ganger, og la nålen tørke i ca 10 minutter.

Belt Drive


•  Fjern gummimatten fra platespilleren der posten sitter. Fjerne gummimatten avslører tallerken, en plate-lignende stykke.

•  Løsne eller fjern eventuelle bolter eller festeklips som holder tallerken på plass. I mange platespillere finnes ingen slik enhet. Ta tak i hver side av tallerken og løft rett opp for å deaktivere stykke fra remdrift og justering stang kjører gjennom sentrum av platespilleren. Ta av tallerken fra dreieskiven for å avsløre innsiden av platespilleren.

•  Påfør rubbing alkohol til en ren klut. Tørk ned beltet og alle områder rundt remdrift. Fjerne rusk fra innsiden av platespiller. Tillate ca 15 minutter for rubbing alkohol for å tørke.

•  Sett på tallerken, dets festeskruene eller klips og gummimatten.