Hovudside

Kan Heather Planter Live in Southern California?

by Walther

Kan Heather Planter Live in Southern California?

Hvor du hage avgjør hvilke typer planter kan du med hell vokse. Heather, også ofte referert til som erica, tilhører Ericaceae familie og har mange ulike sortar, hvorav noen er hardfør i varmere strøk som Sør-California.

Southern California Klima


Southern California faller i US Department of Agriculture hardførhet soner 9 og 10, karakterisert ved en gjennomsnittstemperatur på 20-35 grader Fahrenheit minstevannføring. Området er ideelt for dyrking av mange planter 12 måneder i året; derimot, er det Southern California varmen ikke ideelt for alle planter.

Ikke alle Heathers Vil Thrive


Scotch lyng, Calluna vulgaris, er hardfør i USDA sone 4 og 5, med temperaturer på -30 til -15 grader Fahrenheit minstevannføring. De fleste varianter av lyng er ikke egnet for dyrking i Sør-California. Varmen av regionen vil bli for intens og føre til at anlegget svikter for å trives.

Varianter som kan fungere


Enkelte varianter av lyng er hardføre i varmere klima, og kan tåle Southern California varme. For eksempel, Erica x krameri, en eviggrønn lyng busk, er hardfør i sone 5 til 9, med en gjennomsnittstemperatur på -20 grader minimum til 25 grader Fahrenheit.

Meksikansk False Heather: et varmt klima Alternativ


Cuphea hyssopifolia, også kjent som meksikanske falsk lyng, har en lignende utseende til Scotch lyng men tilhører Lythrceae familien. Det er en liten tropisk busk som er hardfør i sone 9 til 11. meksikanske falsk lyng vil blomstre i Sør-California klima.