Hovudside

Stell av Weeping Willow Trees

by Walther

Den gråtende piletre er ikke innfødt til USA. Det oppsto i Kina, men nå vokser over hele verden. Den gråtende selje kan vokse så høyt som 70 fot og trives i fuktig jord. Det har fått navnet sitt fra måten grenene henge nedover fra treets krone. Omsorgen for den gråtende willow innebærer hvor du finner det, hvor ofte å vanne det, når du skal beskjære det og andre bidrag til sin generelle helse.

Beliggenhet


Vurdere nøye hvor du finner gråtende piletre. Du må ta hensyn til at rotsystemet vil støtes ut fra treet en lang avstand. Aldri plante en gråtende selje nær kloakknettet, septiktanker eller nær stiftelser. Røttene vil infiltrere disse områdene, og potensielt forårsake skade. Fortau og innkjørsler er også i faresonen røtter. Hvis mulig, plante treet ved et tjern eller våren på din eiendom. Gåsunger gjør best i full sol, men de kan overleve der det er liten skygge i løpet av dagen. Innse at den gråtende selje er ikke en langlivet prøven, med noen klarer å leve for mer enn 30 år.

Planting


Plante en ny gråtende selje så raskt som du kan når du får den hjem. Vanne røttene hvis de vises tørr, og hvis du ikke er i stand til umiddelbart å plante treet, deretter holde den på et kjølig, mørkt område som kjelleren. Unngå å plante en gråtende selje under hetebølger og tider med tørke. Vent til værforholdene er mer moderat. Bruk en stor pott å plante treet og vedlikeholde den i skyggen med tilstrekkelig vann inntil været bryter. Deretter transplantere inn et annet sted.
Ved planting en gråtende selje plassere den i løs jord. Grave ut et område i bakken minst dobbelt så bred som røttene. Dette sikrer at de vil ha rommet de trenger for å vokse. Fyll hullet i slik at ingen luftlommer omgir røttene. Dette kan gjøre røttene tørke ut. Utføre en enkel test av gråt willow hvis du er i tvil om hvordan den gjør etter planting det. Skrape av en liten del av bark. Observere vevet under barken; hvis det er grønn eller hvit treet er i live, men hvis det er svart eller brun, har det dødd.

Initial År


Aldri plante en gråtende selje i vinter, og heller aldri mindre enn seks hele uker før den gjennomsnittlige første frosten. Vanne treet under noen tørre perioder. Sjekk bladene nå og da for å se om de henge ned, noe som betyr at treet trenger vann. Du kan ansette en enkel gjødselblanding slik som Miracle Gro. Spre dette i jorda rundt hele treet, men ikke på tre basis selv. Luke rundt treet i løpet av sitt første år. Trekk ugress for hånd og motstå å bruke luke mordere. Plassere mulch rundt basen for å holde ugress fra å komme tilbake. Ikke bli skremt om vinteren hvis treet ser ut til å være å gjøre dårlig. Selv om treet vil bli brun og bladene faller av, røttene er fortsatt i stand til å vokse på varmere dager.

Senere år


Beskjære tilbake hengende greiner som de nær bakken. Dette vil gi treet til å vokse på en sunn måte. Som treet modnes, kan det være lurt å beskjære de nederste greinene av slik at det er plass under treet. Husk at gråt willow tre er ikke spesielt sterk. Det vil bryte enkelt i sterk vind. Dette gjør det til et dårlig valg for en permanent rasteplass. Røttene vil også vokse langt ut fra foten av treet. Ikke bli skremt til å se noen av dem bryte gjennom overflaten av bakken. Når treet har overlevd sine første to eller tre år, er det svært lite vedlikehold. Bare når det er tørke vil det må vannes. Den gråtende selje kan vokse så mye som åtte meter per år når det har blitt etablert.