Hovudside

Min Verbena er døende

by Walther

Min Verbena er døende

Sommerfugler elsker verbena blomster så forberede deg for angrep når det vokser plantene. Vanligvis problemfri, elsker verbena varmen og blomstrer fra sommer til sen høst. Av og verbena har problemer, enten fra skadedyr, sykdommer eller på hvilken måte er det tatt vare på. Noen ganger løsningen på problemet ligger i å velge en type verbena som er bedre tilpasset din region - årlige verbenas ikke gjør det svært bra i varme, fuktige områder, for eksempel. Tenk så godt at selv om verbena kan synes å være døende, kan det være stille stress på grunn av et problem kan du være i stand til å rette opp.

Insekter


En rekke skadeinsekter som kan hjemsøke verbena, men de fleste av dem vil ikke drepe planten. Edderkopp midd, på den annen side, er i stand til defoliating og drepe verbena. Vanlig i varme, tørre områder, edderkopp midd tendens til å angripe forsømte planter, suger saft ut av bladverket. Løvverk blir gul eller brun og faller fra anlegget. Det kan synes å være døende, og hvis angrepet er tung, kan anlegget, faktisk dø. Se etter webbing på bladene og stilkene og iverksette tiltak ved første tegn på et angrep. Bruk en miticide, godkjent for bruk på edderkopp midd, i henhold til etiketten instruksjoner.

Sykdommer


Verbena er generelt sykdom motstandsdyktig bortsett fra én sopp sykdom - pulveraktig mugg. Selv om sykdommen sannsynligvis ikke vil drepe planten, kan det virke som det er døende. Denne sykdommen tar tak når sine sporer spirer på fuktig løv. Så, hvis været er varmt og tørt, trives den. Snu noen blader som blir gul og se etter en hvit, pulveraktig patch. Hvis du finner disse, avskåret infiserte deler av anlegget og behandle resten umiddelbart med et soppmiddel, i henhold til etiketten instruksjoner. Forhindre pulveraktig mugg infeksjoner ved å dyrke den verbena i et område av hagen som mottar åtte til ti timer med sol per dag.

Kulturelle Problemer


Verbena blomster igjen etter den første flush hvis en fjerdedel av topp vekst er kuttet tilbake. Hvis venstre unpruned, kan det synes å være døende som det går i frø. Overwatering er dødelig for verbena, så vann bare når jorden er tørr. Uriktig befruktning kan også ha en skadelig effekt på verbena. For mye gjødsel eller kunstgjødsel brukes på en varm dag kan brenne plantens røtter og drepte den. Alltid søke på frekvensen slått på etiketten for størrelsen på anlegget, gjelder det på en dag når temperaturen vil holde seg under 80 grader Fahrenheit og vann dypt etter at søknaden.

Betraktninger


På grunn av verbena sin intoleranse for høy fuktighet, sjekk drenering av jorda der det er plantet. Hvis vanndammer på overflaten av jord for mer enn en time etter at det regner, kan det være lurt å vurdere å transplantere verbena inn i et område med bedre drenering. En god måte å teste drenering i andre deler av hagen er ved å grave en 4-tommers dypt hull og sette inn en tom 46 oz. kan - med topp og bunn fjernet - inn i den. Fyll boksen med vann og tid hvor lang tid det tar vannet til å renne. Hvis det tar lengre tid enn en time å falle to inches, enten endre jord eller velge et annet sted.