Hovudside

Slik unngår du at vann kommer under et badekar

by Walther

Slik unngår du at vann kommer under et badekar. Vann i våre hjem, spesielt i vårt bad, synes ofte å ha en tanke på egen hånd - og kan være en viktig kilde til frustrasjon. Selvfølgelig, med vår moderne livsstil vi ikke kan leve uten innlagt vann - men problemene begynner når vannet prøver å kjøre til steder vi ikke ønsker det å gå - ut under badekar, bak vegger og i gulv. Holde vann ut av disse stedene kan være en skikkelig utfordring - men her er er noen ideer om hvordan du kan gjøre det.

Bruksanvisning


Slik hindrer vann fra å komme ut


•  Beskytt mot vannlekkasje og skade ved å stoppe eventuelle lekkasjer ved kilden før du begynner å bekymre deg for vann siver inn i en uønsket territorium.

•  Kontroller skjøtene mellom veggen og badekaret eller dusjen base er sømløst forseglet med en god silisium caulk utviklet for bruk i bad (se min artikkel om hvordan du recaulk et badekar, link i Resources nedenfor).

•  Sjekk for å se om det er noen små sprekker i badekaret selv. Et badekar fylt med vann er ekstremt tung, og over tid at vekt og flexing av karet kan forårsake små hårfine sprekker som gjør at vann lekker ut av en tilsynelatende vanntett badekar. Hvis badekar din ikke har små sprekker kan du vanligvis reparere dem selv ved hjelp av epoxy eller glassfiber reparasjonssett for båter eller biler.

•  Sett alltid dusjforhenget utenfor badekaret før du fyller karet. Hvis du har dusjdører, sørg sømmene mellom dørkarmen og karet og vegger er tettet med silikon drivning.

•  Tenk at et bad eller dusj kan legge mye fuktighet i luften på badet, og fuktighet vil kondensere tilbake i vannet som den kjøler. Sørg for tilstrekkelig ventilasjon på badet ved å installere en avtrekksvifte, cracking et vindu eller åpne baderomsdøren slik at fuktigheten unnslippe.

Slik Seal Rundt Base av Tub


•  Innse at badene er ofte fuktige steder, og selv etter at du har eliminert potensielle lekkasjekilder, vil det fortsatt være fukt på vegger og gulv etter et bad.

•  Bruk en dråpe silikon drivning langs sømmen mellom badekar og gulvet for å hindre at vann trenger under.

•  Forbedre utseendet på sømmen ved å installere vik støping eller fleksibel vinyl tape over toppen. Du kan gjøre bukt molding fleksibel ved å lage en serie av parallelle sagsnitt inn (men tydeligvis ikke gjennom) baksiden av molding. Kuttene vil tillate molding å bøye eller flex. Flere kutt betyr mer fleksibilitet. Vinyl molding tape vil være mer fleksibel hvis det blir varmet før du setter den på. (Et par minutter i en varm ovn bør gjøre det.)

Tips og advarsler


  • Latex caulks kan være enklere og mindre rotete å bruke, men fordi de er vannbasert, vil de forringes over tid med eksponering for vann. Silisium drivning vil ikke bryte ned selv etter langvarig eksponering for vann.
  • Noen tetningslister er spesielt laget for bruk i bad og rundt vasker og inneholder et kjemikalie for å forhindre mugg og soppdannelse.
  • Anvende drivning kan være en utfordring. Hvis ideen om å bruke drivning og deretter glatter det er mer enn du ønsker å ta på, produsenter har et annet alternativ du kan bruke. Du kan få en selv stikke fleksibel forsegling tape som kommer i ruller på ditt hjem eller jernvarehandel. Rullen tape er ca 6 inches lang (nok til å gå langs bunnen av et badekar, og det er bare ½ tommers bred, slik at du bare trykker på den direkte inn i sømmen.