Hovudside

Er Nelliker monocots eller dicots?

by Walther

Er Nelliker monocots eller dicots?

Nelliker, også på folkemunne kalt rosa, er klassifisert i anlegget slekten Dianthus. De er videre inkludert i plantefamilien Caryophyllaceae. Nellik er et vanlig navn og tildelt av horticulturists til anlegg basert på blomsterfarge, størrelse og tegninger.

Betydning


Alle planter i familien Caryophyllaceae er en del av anlegget klassen kjent som Angiospermae (blomsterplanter) og underklasse Dicotyledonae, ellers kjent som dikotyledoner eller dikotyledoner.

Betraktninger


Dicots presentere noen grunnleggende funksjoner for å skille dem fra Enfrøbladede (monocots). Dicots, som nelliker, utvikle to embryo blader fra en spirende frø, vise blomster med deler i multipler av firere eller femmere og har hoved årer som gren og ikke er parallelle i mønster.

Innsikt


Mens mange nelliker er dobbel i form, ha flere rader med kronblader, vil nær inspeksjon av blomsten sentrum avsløre den første raden av kronbladene. Nelliker vise petals i lag rader med femmere - kanskje best sett i enkeltskjema nelliker i Dianthus slekten. Dette hint plantene er dicots.