Hovudside

Fresno Pepper Planter

by Walther

Fresno Pepper Planter

Fresno pepper er en rekke Paprika paprika. Chili Peppers er nært knyttet til jalapenos, men er verdt å merke seg for å være mye varmere. Hotness av Fresno paprika gradvis øker som den modnes. Fresno paprika ofte brukes i mange kulinariske forberedelser, inkludert meksikansk salsa og søramerikanske ceviche, som er en rå fiskerett.

Geografi


Fresno paprika oppsto i delstaten California og ofte vises gjennom sørvest. Fresno paprika ble oppkalt etter byen Fresno, noe som er i Californias Central Valley, litt over tre timer fra San Francisco med bil.

Kjennetegn


Fresno paprika er ekstremt hot chili peppers som har en puffy utseende. De er knall rød i farge, imidlertid, og ofte forbrukes når de er fortsatt grønt (paprika gradvis blir røde som de modnes). Paprikaen kan nå lengder på opp til tre inches.

Dyrking


Fresno paprika modnes mellom 80 og 100 dager. De trives når dyrket i områder som får mye sol og varme temperaturer. Fresno paprika krever moderate nivåer av vanning før de når sin blomstrende periode.

Kulinariske bruksområder


Fresno paprika likne jalapenos nøye. Imidlertid har Fresno pepper en markert tynnere hud og er mindre kjøttfulle. Som et resultat, er den Fresno svært nyttig som en ingrediens for salsa. De er utelukkende forbrukes frisk, så de ikke tørker godt, det er derfor de ikke blir ofte brukt til å forberede chili pulver. Fresno paprika tilbyr en rekke helsemessige fordeler. De er rike på riboflavin, fosfor, kobber, sink, mangan, magnesium, niacin, tiamin, jern og vitamin B og C. De er også lav i natrium, fett og kalorier.