Hovudside

Norsk Cottage Garden Plant List

by Walther

Norsk Cottage Garden Plant List

Den tradisjonelle engelske cottage garden er på noen måter selve modellen av hva en hage bør være. Dette tradisjonelle stilen av hagedesign omfatter noen grad av komfort i sin har ennå også beholder sin svært British gjennom paradoksalt ringer for en formell layout bestående av trasé. Det dominerende plante stil i en engelsk cottage garden er de stauder som treffer sin topp rett rundt forsommeren.

Klematis


Plantene av en engelsk cottage garden ideelt sett bør inkludere hytta selv som en del av landskapet. Klematis er en sprek vintreet som kan få lov til å vokse rundt inngangsdør av hytta. Hvis den ideen er ikke et alternativ eller ikke er tiltalende, kan klematis trenes for å nå horisontalt over hytte vinduer.

Delphinium


Staudene kan plantes i små fonner som finner de høyere planter mot baksiden på en avslappet måte som ikke ser altfor iscenesatt. En høy plante som er en bærebjelke i norsk hytte hager er Delphinium. Det kan kreve staking å spille sin rolle i symfoni av farger.

Landskaps roser i stedet for Hybrider


Roser funnet i engelsk hytte hager viker unna de hybride te arter og mot landskaps roser. De kan plantes sammen med en lav-plassert post-og-rail gjerde eller en mur med alderen bygget inn hvis det ikke har vært på plass for lenge. Rosene bør få lov til å falle over gjerdet eller klatre opp veggen.

Revebjelle


En annen høy plante som du kan blande blant de kortere stauder er revebjelle. Dette anlegget er høy rekk vertikale spir gi hagen en definerende profil på toppen av høyden. Et espalier med blomstrende vinranker kan legges bak revebjelle.

Potte Geraniums


Geranier i en dekorativ beholder låne noen uformelle til den engelske cottage garden. Mellomstore potter er bedre enn store potter for pelargonium, som har en tendens til å produsere blader i stedet for blomster når vokst inne i en romslig beholder.

Blomstrende Solbær


Med mindre du spesifikt ikke vil at engelske cottage garden for å tiltrekke fugler, blomstrende rips legge en annen type tekstur til det uformelle landskapsdesign. Fugler er tiltrukket av plantens frukt, og så hagen din vil ha fjærkledde besøkende i våren.

Hyllebær


Eviggrønne busker kan gi en engelsk cottage garden en vedvarende følelse av struktur i løpet av vinteren når blomstene har falmet eller døde. Hyllebær kan benyttes som en sikring for å gi en ramme rundt hagens omkrets. Dets bær kan brukes på kjøkkenet for matlaging eller lage hyllebær vin.