Hovudside

Ideer for personvern på en Patio

by Walther

Ideer for personvern på en Patio

En uteplass kan være som et utendørs rom-en forlengelse av din hjemme-men uteplasser kan også være mangel på privatliv. Du kan leve i et nabolag hvor mange tilbake verft er synlig fra hvert hjem, eller du kan leve i et urbant område hvor terrassen er svært nær en eller to andre hus. Hvis du foretrekker litt privatliv på terrassen, kan noen forskjellige ideer hjelpe.

Gjerder


Gjerder er ideelt for å skape uteplass privatliv. Du kan velge mellom mange stiler av massivt tre gjerder eller installere en metallnettinggjerdet eller tre gitter gjerde og dekke den med vinstokker. Sette opp et espalier eller to og trene vinstokker å dekke dem også kan hjelpe når hovedpersonvernproblem er på et hjørne eller i en bestemt retning.

Planter


Planter kan hjelpe med privatliv og legge litt skjønnhet til uteplass på samme tid. En hekk eller en rad med busker eller trær effektivt blokkerer utsikten fra naboer eller forbipasserende. Lilla busker og sedertre kan virke spesielt godt til dette formålet. Et annet alternativ er å sette opp lang tre eller metall benker på en eller to sider av terrassen og plassere store container planter på dem. Disse beholderne fungerer best i et område som allerede har noen beskyttelse mot vind. De må være tung eller vektet ned slik at de ikke blir påvirket av vind.

Skjermer


Screening kan bidra til å skape et mer privat område på en åpen oppdatering av betong. Bærbare skjermen husene, for eksempel, kan bli satt opp i løpet av våren og tatt ned før vinteren. Du kan også sette dekorative innlegg på patio hjørner og installere flyttbare eller uttrekkbare skjermer laget av aluminium, vinyl, tre eller stoff mellom stengene. Et annet alternativ er en bærbar personvern-skjermen, men husk disse skjermene har en tendens til å være små og relativt dyrt. De er best for å blokkere utsikten fra en bestemt retning.