Hovudside

Hva kan brukes som en Rust Remover?

by Walther

Dannes rust på mange stoffer, fra metall til tekstiler. Denne rødlig brun flekk er et resultat av å kombinere vann med metall i hvilket en serie av elektrokjemiske endringer. Rust kan da smitte over på andre ting som klær. Mange rustfjerner er tilgjengelig. Noen er hjemme rettsmidler og andre er sterke kommersielle produkter.

Slipende produkter


Kjøkken gryteskrubb, stålull, sandpapir og stålbørster er bra for overflate rust fjerning. Legge til et smøremiddel som WD-40 eller mineralolje vil gjøre fjerning enklere.

Hjem Rettsmidler


Den sitronsyre i sitroner og det asketiske syre i eddik brukes ofte til å fjerne rust flekker, spesielt på stoff og andre skjøre gjenstander. Disse er trygge behandlinger for å bruke på små rustflekker.

Kommersielle produkter


To produkter å vurdere er Kalsium Lime Rust Remover (kjent som CLR) og Rust Free.

Navel Jelly


Dette produktet er ofte foreslått for å fjerne rust på elektroverktøy og andre harde stoffer. Den inneholder fosforsyre, noe som gjør at rust vannløselige og lettere å bli kvitt.

Sterke syrer


Syrer blir ofte brukt til å fjerne rust. For tøffe rustflekker det er kraftige syrer som må brukes med forsiktighet. Fosforsyre, hydrofluorsyre og oksalsyre er tre syrer finnes vanligvis i kommersielle rustfjernere.