Hovudside

Perennial blomster som frastøter Insekter

by Walther

Perennial blomster som frastøter Insekter

Insekt angrep er bane av gartnere. På grunn av sin søte nektar, blomster er en naturlig uavgjort for insekter av alle slag. En gartner må administrere insekter effektivt for hagen sin for å være produktiv og sunn. Flere flerårige blomster frastøte insekter naturlig.

Kattemynte


Kattemynte (Nepeta cataria) er en favoritt av kolibrier, sommerfugler og, naturligvis, katter. Kattemynte er en frastøtende for mange insekter, blant annet kakerlakker og mygg. Kattemynte gjør det bra i full sol og vokser fra 2 til 5 meter høy; den har små hvite eller lilla blomster.

Lavendel


Lavendel har en behagelig, aromatisk natur og fantastisk lavendel eller mørk lilla blomster. Selv lavendel er en lokke for mennesker, repulses det insekter. Lavendel har mange hjem applikasjoner, fra essensielle oljer til aromatiske poser og luft spray.

Geranium


Den geranium frastøter kål ormer og leafhoppers. En rekke geranium faktisk inneholder myggolje citronella. Geranier er lett gjenkjennelig for sine karakteristiske fem-petaled blomster og dypt gaffelformede blader.

Solsikker


Perennial solsikker er utviklet ved å krysse vill solsikker med årlig solsikker. Solsikker er en allsidig plante; Ikke bare er de i stand til å frastøte insekter, men de produserer også olje egnet for matlaging.

Chrysanthemum


Krysantemum ble først dyrket i Kina i det 15. århundre f.Kr., og introdusert til den vestlige verden i det 17. århundre. I USA er krysantemum assosiert med positive hendelser som skoleavslutninger, sport feiringer og innflytningsfest parter. De kan også frastøte en rekke insekter. Hver krysantemum er faktisk en klynge av mange blomster, med lange-petaled blomster rundt et knutepunkt for kort-petaled blomst hoder.

Marigold


Den karakteristiske ringblomst har lett gjenkjennelig runde blomster og kommer i en rekke farger. Lukten av ringblomster frastøter insekter som meksikanske bønner og asparges biller og tomat ormer. Marigolds er lett å vokse, noe som gjør dem til et utmerket valg for hagen.

Tansy


Tansy er lett å vokse - så mye at mange huseiere vurdere det en plage. Mens det gir en behagelig aroma for mennesker, frastøter reinfann et bredt utvalg av insekter, inkludert japansk biller, maur, fluer og møll. Tansy har 1/4 til 1/2-tommers-knapp-lignende gule blomster og lilla-rød stilker som vokser like høy som 6 meter. Vokse reinfann med forsiktighet, da det kan være dødelig for enkelte dyr.