Hovudside

Satin Vs. Semi-Gloss Hus Paint for Utenfor Trim

by Walther

Satin Vs.  Semi-Gloss Hus Paint for Utenfor Trim

Når du maler utvendig trim, velge riktig glans er nøkkelen. Satin og semi-gloss eksteriørmalinger vil gi ulike nivåer av holdbarhet, enkel rengjøring, skitt motstand og utseende. Mens utvendig trim utgjør bare en brøkdel av overflaten av huset ditt, er det designet for å trekke øyet og gi kontrast til kroppen av huset, noe som gjør det til en mer synlig komponent enn arealet skulle tilsi. Det er flere forskjeller mellom sateng og halvblank maling som bør vurderes før maling.

Holdbarhet


Halvblank maling er mer holdbart enn satin maling på grunn av en høyere andel av silika i malingen formulering. Halvblank maling er også mye jevnere enn satin maling på et mikroskopisk nivå, noe som reduserer effekten av mange kilder til slitasje. Hvis riktig brukt til en lyd overflaten, vil halvblank maling motstå virkningene av forvitring og generell slitasje lenger enn satin maling. Dette er spesielt viktig for trim, siden trim rundt vinduer og dører som har en tendens til å vise mer slitasje enn i hoveddelen av huset.

Dirt Resistance


Halvblank maling akkumuleres også smuss og skitt saktere enn satin maling på grunn av den mikroskopiske glatthet av malingsfilmen. Satin maling er grovere malingsfilmen får den til å plukke opp partikler av skitt, støv og skitt raskere enn halvblank maling. Dette er en viktig faktor i tørre, vindfulle områder hvor skitt samler seg raskt på bygge eksteriør. Merk at noen eksteriørmaling er behandlet med kjemiske belegg som forbedrer evnen av flate og satin finish å motstå smuss akkumulering, noe som reduserer halvblank maling fortrinn på dette området.

Enkel rengjøring


Kombinasjonen av holdbarhet og glatthet gjøre halvblank maling lettere å rengjøre. Akkumulert smuss og skitt kan vaskes bort lettere hvis det ikke blir holdt av de grovere sheen av satin maling. Holdbarheten av halvblank maling betyr at det kan bli skrubbet oftere enn satin maling før du begynner å vise tegn på slitasje. Dette er en viktig faktor for trim, siden trim er vasket og skrubbet oftere enn kroppen av de fleste hus.

Utseende


Halvblank maling produserer en mye blankere utseende enn satin maling, noe som bidrar til å øke kontrasten mellom trim og kroppen av huset og forbedre sin synlighet. Hvis trim av et hus er ment å blande med kroppen i stedet gi kontrast, kan satin maling være ønskelig, da det etterligner glans av mange former for ytterkledning. En satin maling kan også være ønskelig dersom delen av huset er malt med en flat glans, som det vil gi kontrast uten at distractingly skinnende.