Hovudside

Instruksjoner for Planting Celiosa

by Walther

Instruksjoner for Planting Celiosa

Celosia er også kjent som cockscomb, rødrev, og fjærkledde amaranth. Denne kortvarig flerårig er ofte brukt som en årlig i blomsterhager. Celosia når opp til 24 inches høy med erigert grener. De 2 til 6-tommers-lange, ovale bladene er tungt veined. Hundrevis av små blomster klynge sammen på en briljant farget blomst pigg. Den sølvhvitt, rød, oransje, gul, lilla eller kremhvite blomster stå over bladene. Celosia planter brukes i masse beplantning, kanter, containere, og som avskårne blomster eller tørkede blomster.

Bruksanvisning


•  Fjern gress, ugress, pinner og steiner fra en plante området i full solen. Celosia plantene tåler delvis skygge, men vil ikke blomstrer så vel som i fullt sollys.

•  Løsne jord med en spade til en dybde på 6 inches. Bryte jord klumper opp med kanten av en hage hakke å skape en fin jord tekstur.

•  Spre en 2-tommers lag av kompost og en 1-cm lag av sand over jorda. Bland disse endringene inn i løs jord. Rake jorda glatt og nivå.

•  Grav et hull så dypt som frøplante rootball med en hånd sparkel. Ikke plante celosia dypere enn sin nåværende dybde i beholderen. Klem inn sidene av anlegget potten og rist frøplante i hånden din.

•  Plasser celosia frøplante root-siden ned i hullet og fylle hullet med jord. Fast jord forsiktig rundt anlegget. Plante resten av frøplantene 10 til 12 inches hverandre. Dryss planting området med vann til jorda er våt.

Tips og advarsler


  • Kjøpe Celosia frøplanter i sengetøy plante delen av et lokale hagesenter. Det er best å velge planter som ikke har blomstret ennå. Blomster som ikke blomstrer ved planting tid ikke plassere en nedlatende belastning på røttene ved transplantasjon tid.
  • Celosia blomster er tropiske varme været planter som liker varm fuktig vær. Temperaturer under 60 grader Fahrenheit stunt celosia vekst. Intoleranse å kjøle temperaturer er den viktigste grunnen til at celosia er ansett som et årlig.