Hovudside

Instruksjoner for Lodding

by Walther

Instruksjoner for Lodding

Lodding er brukt for å lage et permanent ledende forbindelse mellom to metallflater. En kombinasjon av metaller med lavt smeltepunkt blir brukt til å lage loddetinn, som smelter og flyter rundt en felles når varme fra en loddebolt påføres. Når loddebolten er fjernet, avkjøles loddemetallet og danner en fast elektrisk forbindelse mellom de to flater. En loddebolt og loddetinn er viktige verktøy for elektriske arbeidere eller entusiaster.

Bruksanvisning


•  Klargjør loddebolt. Før du bruker en ny loddebolt for første gang, eller om tuppen på jernet er skitne, spissen skal være "hermetisk". Plugg i loddebolten og la det på tide å varme opp til full temperatur, som avhenger av effekten av loddebolt. Fem minutter er vanligvis tilstrekkelig for de fleste loddebolter. Smelte noen kolofonium cored loddemetall på spissen, som dekker hele overflaten med det smeltede loddemetall. Når spissen er dekket, tørke det av på en fuktig svamp for å fjerne eventuelle flux rester.

•  Klargjør overflatene. De best loddet tilkoblinger er gjort når begge flatene som skal loddes er rene for fett, kjemikalier, og eventuelle oksider som kan ha bygget opp over tid. Overflatene skal gnis lett med skureklut, og deretter forsiktig tørket med et løsningsmiddel slik som aceton. Prøv ikke å ta på overflatene etter at de har blitt renset, som fett fra fingrene vil overføre til overflatene og forstyrre loddeprosessen. Tillat overflatene tørke.

•  Sett de to flatene som skal loddes på plass berører hverandre. For eksempel, hvis du er lodding en komponent til et kretskort, sette beina på den komponenten gjennom hullene i styret, og deretter snu brettet over slik at fører kan være loddet til styrene lodde pads. To ledninger som blir loddet sammen burde ha sine endene vridd sammen, for å gjøre en god mekanisk forbindelse før de blir loddet.

•  Påfør en liten mengde loddetinn til spissen av loddebolt, og deretter bruke tuppen til å varme på begge flater. Det er viktig å oppvarme begge overflater samtidig, som loddemetallet ikke vil feste seg til en kald overflate. Loddetinn på jernet er spissen gir bedre varmeledning mellom loddebolt og overflatene blir loddet. For små tråddiametere en andre oppvarmings er alt som er nødvendig, tykkere ledninger kan kreve noe lengre.

•  Trykk på varme overflater med spissen av loddetinn, mens du holder loddebolten hvis plass. Hvis overflaten er varm nok, vil lodde smelte og du vil se kolofoniumflussmiddel begynner å boble. Fluksen bidrar loddemetallet til å flyte rundt de overflater som skaper et jevnt dekke, før den brenner av. La loddestrømmen inntil skjøten er helt dekket, og loddemetallet har dannet en liten haug med konkave sider. Fjerne loddemetallet først, og deretter spissen av loddebolten.

•  Inspiser loddet tilkobling. Flatene skal være jevnt dekket, med ingen hull i loddetinn. Overflaten av loddemetall skal vises skinnende, snarere enn kjedelig som kan indikere en "tørr" joint danner en dårlig forbindelse. Dette løses ved å bruke det loddebolt, og legge en liten mengde loddetinn. Pass på at det er ingen overflødig lodde bygge bro tilkoblingen til en annen, som er et vanlig problem når du arbeider med trykte overflate styrene med tettpakket spor. Eventuelle overskytende lodde kan fjernes ved å varme opp loddetinn, og deretter bruke en lodde sucker eller lodde veke å trekke den fra brettet.

•  Rengjør overflødig fluks fra hele loddet tilkobling. Dette ser ut som en brun eller gul-farget væske, som kan fjernes ved å tørke bort med en klut, og en liten mengde oppløsningsmiddel.

Tips og advarsler


  • Hvis lodde danner små baller på felles det betyr at flatene ennå ikke er varmt nok, eller for mye lodde har blitt påført. Loddetinn kan fjernes med en lodde suge eller lodde veke, og deretter felles forsøkt igjen.
  • Når du arbeider med svært små tilkoblinger, kan et forstørrelsesglass hjelpe mye når du søker loddetinn og sjekker tilkoblingen.
  • Hvis du er lodding et kretskort eller lignende, være ekstremt nøye med å sjekke at ingen spor har blitt koblet sammen ved lodding. Dette kan skade komponentene når strømmen slås på.
  • Bruk kun rosin kjernen loddetinn for elektronikk bruke. Andre typer loddetinn er tilgjengelig, for å bli med rør for eksempel, og disse har en syrebasert flux som kan skade elektroniske komponenter.