Hovudside

Hvordan fikse dundyner som har klumpet seg

by Walther

Hvordan fikse dundyner som har klumpet seg

En dyne er fylt med tusenvis av isolerende fjær som kan holde en sovende varm. Over tid kan imidlertid ned begynner å klumpe seg og presse til kantene. Dette resulterer i en dyne som er for varm i noen flekker og kaldt i andre. Dundyner bør få en liten mengde daglig omsorg samt litt regelmessig vedlikehold for å sikre at den ned forblir jevnt fordelt.

Bruksanvisning


•  Vri dyne hver morgen. Når du gjør sengen, snu dyne slik at den delen som var på føttene er nå på hodet av sengen. Dette vil sikre at det er jevn slitasje på Trøsteren. Hvis dyne er reversibel, snu den til den andre siden.

•  Heng dyne på en utendørs klessnor på en solrik dag. Det vil friske dyne og bevegelse fra vinden vil hjelpe fluff ned.

•  Ta tak i nedre kant av dyne og svinge det opp foran deg. Når talsmannen om øyehøyde, rykk ned igjen raskt, forårsaker Trøsteren til å snappe ut. Denne skarp bevegelse hjelper omfordele fjærene. Du kan også ha en annen person ta tak i motsatt ende og snapper den ned med deg. Gjenta fire eller fem ganger.

•  Sett dyne i tørketrommelen med tre tennisballer. Kjør maskinen på et nei-varme eller lav varme omgivelser. Omrøringen fører ned til fluff opp igjen. De fleste hjem tørketrommel kan håndtere en twin-size eller en full-size dyne. Det kan imidlertid hende du må bruke en industriell tørketrommel for en queen-eller king-size-en.

Tips og advarsler


  • Unngå å sitte på din dyne eller liggende på toppen av det. Dette knuser ned, og over tid, kan føre til at fjærene til å bryte.