Hovudside

Hvordan vet jeg når Quince Er Ripe

by Walther

Hvordan vet jeg når Quince Er Ripe

Quince er en av de eldste fruktene i nedtegnet historie. For mer enn 4000 år har kvede trær vokst over Middelhavet og deler av Asia. Som folk flyttet rundt om i verden, tok de den populære frukten med dem, og kvede trær kan nå bli funnet i de fleste deler av verden. Kvede frukt bør høstes når moden for maksimal smak.

Bruksanvisning


•  Sjekk frukten på kvede treet under senhøsten. Kvede frukt har en lang høstperiode, og kan fjernes fra treet gjennom midt på vinteren i mange deler av verden. Plukke opp noe frukt som har falt på bakken.

•  Plukk kvede fra treet når det svinger fra en lys grønn til en rik, buttery gul farge. Litt variasjon av kvede vil bli oransje som de modnes, men en moden kvede være en jevn farge rundt.

•  Smell frukten etter tegn på modenhet. Moden kvede frukt vil lukter søtt, som en kombinasjon av ananas, guava og Bartlett pære, ifølge David Karp, en spesialitet frukt kjøper til Dean & De Luca, på offentlig radio programmet "The Splendid Table". Hvis frukten har ingen duft, er det ikke moden og bør stå på treet for noen flere dager.

•  Hold frukt i den ene hånden, og klipp stammen så nær frukt som mulig med en skarp to beskjæringssakser. Plasser frukten forsiktig i en kurv for å hindre blåmerker som du høste resten av treet.

•  Plasser tre eller fire kvede frukt i en liten plastbeholder og oppbevares på et kjølig, mørkt sted. Quince vil fortsette å modnes under lagring, og vil forbli frisk for tre eller fire uker hvis lagres unna fuktighet og direkte sollys.

Tips og advarsler


  • Kvede frukt varierer i størrelse fra store kirsebær til små epler avhengig av art, og kan ha enten glatt eller humpete hud. De kan være bitter hvis spist fersk, og er oftest kokt inn paier eller gjort om til syltetøy og gelé.