Hovudside

Hvor raskt Betyr Lerk vokser?

by Walther

Hvor raskt Betyr Lerk vokser?

I motsetning til de fleste bartrær, er den europeiske lerk (Europalerk) løvskog og vil miste sin nål-lignende blader hver høst. Den vokser best innenfor US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 til 6, der det er de mest kultiverte lerk arter. Den vokser ganske raskt, sette på 24 til 36 inches av vekst årlig. Men hastigheten og påliteligheten til sin vekst avhenger i stor grad av hvor det er plantet og hvordan den blir tatt vare på.

Klimatiske Krav


Den europeiske lerk forekommer naturlig i tempererte, høytliggende skog av Vest-Europa hvor temperaturen være kul året rundt. De kan ikke tolerere overflødig varme eller tørre forhold, og er uegnet for dyrking i områder der somrene er lang og tørke er vanlig. Men de er moderat tolerante av luftforurensning og sterk vind, og vil overleve i urbane forhold med minimal skade.

Vekstforhold


Den største enkeltstående faktoren påvirker vekst og utvikling av europeiske lerk trær er planting området. De er ikke svært tilpasningsdyktig og må være utstyrt med gjennomgående fuktig, svært sur jord for å etablere en moden rotsystem lett. Mens det er mulig å vokse lerk trær i mettet jord som aldri tørker ut, er det ikke ideelt og kan føre til røttene for å drukne. Full sol oppfordrer sunn vertikal vekst, men det er best å gi litt lys skygge midt på dagen hvis vokser dem i varmere områder. Uansett hva, unngå solrike områder med tørr jord, fordi treet ikke vil vokse pålitelig og kan svikte helt før de når modenhet.

Omsorg


Europeiske lerk trær er masete når det kommer til deres plantestedet og klima toleranse, men de er ganske lite vedlikehold gang etablert. Gi dyp ukentlig vanning i løpet av sin første sommer i bakken for å hjelpe til i produksjonen av et sunt rotsystem. Øke vanning til to eller tre ganger ukentlig i perioder med ekstrem varme, og gi vann i løpet av sin andre sommer også, hvis voksende dem i den høyere enden av sin USDA hardførhet sone rekkevidde. Årlig fôring like før veksten begynner våren vil tillate treet å vokse i sin naturlige frekvensen til tross for ernæringsmessig dårlig jord, men det er ikke absolutt nødvendig etter de første årene. I tillegg vil beskjæring bevare treets konisk form, men det må gjøres i midtsommer så den nye veksten har tid til å herde seg før den første frosten.

Betraktninger


Før planting en europeisk lerk treet, må flere aspekter av deres vekst vurderes. Med en moden høyde på 65-70 meter og en krone bredde på 30 meter, europeiske lerk trær er like imponerende som de er dramatiske. De krever en meget stor voksende området, fordi mindre steder kan begrense sin vekst. På grunn av sine moderat invasive røtter og svake greiner, må europeiske lerk trær plantes minst 25 til 30 meter unna strukturer for å forhindre skade på eiendom. I tillegg sykdommer, slik som rotråte og rust, kan være et problem i noen trær, men de blir lett unngås ved å velge en passende plantestedet og å gi tilstrekkelig forsiktighet.