Care Instruksjoner for Fuchsia


Care Instruksjoner for Fuchsia

Kalt damens eardrops grunn av sine dingler blomster, er de vanligste typer fuchsia enten følgende hybrider (Fuchsia x hybrida) eller stående busker (F. magellanica). De prangende hybrider gjør slående hengende kurver for skyggefulle verandaer og oppreist former er godt egnet til store beholdere og blandede blomsterbed. Fuchsia er ikke vanskelig å vokse, men trenger forsiktig oppmerksomhet. Fuchsia hardførhet avhenger av sorten, men de fleste typer er vinter-hardføre i US Department of Agriculture plantesoner 8 til 10. Fuchsias dyrkes som ettårige i kaldere deler av landet, men de er enkle å overvintre på et kjølig sted.

Bruksanvisning


Summer Care Outdoors


•  Side dine fuchsia i lys skygge. I alle, men de varmeste klima, kan de tåle morgen sollys, men ikke sterk ettermiddagssol. Fuchsia tåler full sol bare i kjølige, nordområdene, for eksempel Pacific Northwest.

•  Fyll beholdere med en kommersiell potting jord beregnet for blomstring potteplanter. Alternativt lage din egen potting blanding av like deler torv mose, vermikulitt, potting jord og grov sand. Beholdere må ha god drenering.

•  Endre jord i planting senger med 3 til 4-tommers lag av kompost eller torv mose før planting fuchsia. Jorda må være godt drenert.

•  Plasser ett anlegg i hver hengende kurv med mindre potten er mer enn 12 inches i diameter, i så fall, bruker tre planter. Utendørs, plass fuchsia 12 til 24 inches hverandre, avhengig av forventet bredden på sorten du har valgt.

•  Vann fuchsia ofte nok til å holde jorda jevnt fuktig, men ikke våt. Mengden vann som trengs vil variere avhengig av været, jord og om anlegget er i bakken eller en container. Potte fuchsia og de plantet i full sol trenger vanning oftere enn de som dyrkes i bakken, spesielt i varmt eller vindfullt vær.

•  Fôr fuchsia regelmessig for beste blomst produksjon. Bruke en gjødsel spesielt formulert for blomstrende planter og følg anvisningen på pakken nøye. Mengden av gjødsel og intervallet mellom feedings vil variere avhengig av hvilket produkt du velger. Fuchsia er tunge feeders. Mange dyrkere foretrekker å bruke en flytende gjødsel brukes hver to til fire uker. Sørg for at rotklumpen er fuktig før du bruker noen form for gjødsel, selv flytende seg, for å unngå etseskader på røttene.

•  Inspiser fuchsia tidvis for insekter. Fuchsia er plaget av bladlus, japansk biller, mealybugs, edderkopp midd, skalaer, Trips og whiteflies, men alle disse insektene er mer vanlige innendørs enn utendørs.

Winter Care i kalde omgivelser


•  Kutt tilbake planter til seks inches og fjerne eventuelle rester som har samlet seg på toppen av planting jord.

•  Inspiser planter og potter nøye for tegn på insekter. Om nødvendig, behandle plantene med et insektmiddel før bringe pottene innendørs.

•  Plasser plantene i en 45-50 grader Fahrenheit plassering. Beskytte dem mot kaldras fra vinduer og dører, samt varme utkast fra ovnen. Plantene kan miste sine resterende bladene som de går i dvale.

•  Vann sparsomt i løpet av sin hvileperiode. Hold potting jord knapt fuktig og alltid helle av vann som samler seg i anlegget skål etter 15 minutter.

•  Flytt fuchsia til et varmt, lyst sted og gjenoppta vanning i løpet av våren. Så snart ny vekst vises, repot anlegget med fersk pottejord. Hvis du gjenbruke den samme potten, vaske det først før du returnerer fuchsia til det.

•  Oppmuntre forgrening ved å klemme ny vekst når to sett av bladene har utviklet på hver stilk. Sette anlegget utenfor når nattetemperaturer holde seg over 50 grader Fahrenheit.

Tips og advarsler


  • Fuchsia vokse og blomstre best i moderate temperaturer. Det er ikke uvanlig for fuchsia å slutte blomstring når daglige temperaturer stige 76 F. Fortsett å gi din fuchsia god omsorg, og det vil fortsette blomstring når temperaturen kjøles igjen i høst.
  • Selv de mest brydde-for fuchsia planter sjelden blomstrer godt i mer enn tre eller fire år. Ta 6-tommers tippe borekaks fra din favoritt planter og heie dem i et fuktig, jord-mindre medium som for eksempel perlite. De vil være klar for repotting i fire til seks uker.

Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler