Hovudside

Hvordan Prep en vegg etter Wallpaper har blitt fjernet

by Walther

Hvordan Prep en vegg etter Wallpaper har blitt fjernet

Når du bytter fra tapeter å male, fjerne gammel tapet er bare første skritt. Hvis du ser på din vegg nøye vil du oppdage en tynn skorpe av tapet lim, og den strekker seg trolig under overflaten av gips eller gips vegg. Det ville føre til alvorlige problemer når du prøvde å bruke en lateksmaling direkte på veggen fordi den tørket lim skulle bli klissete igjen når fuktet med vannbasert maling, og føre til at malingen fungerer dårlig. Heldigvis finnes det et sett av velprøvde metoder for prepping veggen før med hell anvende et interiør lateksmaling.

Bruksanvisning


•  Sand ned hele overflaten av veggen med en slipekloss. Du kan legge merke til fint støv eller grus kommer av veggen som du gjør det. Bruk vernebriller og en filtermaske for å holde støv og grus ut av øynene og luftveiene ved sliping av gips.

•  Tørk ned veggen med tørr dusting klut etter sliping og feie eller støvsuge opp alle rester så det vil ikke ødelegge fersk maling.

•  Bland en løsning av trinatriumfosfat (TSP) i en liten bøtte, etter produsentens anbefalte retningslinjer. Miljøhensyn har ført enkelte miljøer å forby salg av TSP, men TSP erstatter er tilgjengelig, og disse fungerer like bra for dette formålet.

•  Tørk ned veggen din med en svamp fuktet med TSP eller TSP erstatning. Rense og friske opp svampen ofte. Ikke over suge veggen din.

•  La veggen tørke helt av, og tørk den ned med en ren, tørr klut.

•  Fyll eventuelle hull eller fordypninger med sparkel-masse, ved hjelp av en sparkel, for å frembringe et jevnt underlag. La sparkel-masse for å tørke. Bruk slipeblokk for å jevne ut eventuelle ujevnheter i sparkelmasse etter at den har tørket. Avslutt med å tørke ned noen spackled områder med en ren, tørr klut.

•  Påfør to strøk med alkyd primer ved hjelp av en pensel eller rull. Bruk en børste for fint detaljert maleri på områder som grenser til tak, gulvlister, vinduer og tak. Når primeren har tørket, kan du bruke en hvilken som helst interiør lateksmaling på veggen din.

Tips og advarsler


  • Noen produsenter produserer en primer spesielt utviklet for bruk på vegger som tidligere ble dekket av tapet.
  • Ikke bruk en vannbasert primer, da det kan gi dårlige resultater hvis det er noen tapet lim igjen på veggen.