Hovudside

Hvordan å pode Plant Stems

by Walther

Hvordan å pode Plant Stems

Poding er en vanlig metode for planteproduksjon. Det betyr veldig enkelt å bli en ætling, eller toppen av en plante, til en rotstokk, eller bunnen av en annen plante. Det er effektivt på mange typer planter fra løvskog til eviggrønne, urteaktige til treaktige. Gode ​​kandidater er sukkulenter, frukttrær og noen prydplanter. Timing er viktig ved poding slik at plantematerialet er modent og klar til å fremstille nye typer av celler. Du trenger også en meget skarp, steril cutting iverksette for å gjøre de bli med kutt. Dette bidrar til å hindre innføring av smitte og sykdom til de nylig podet planter.

Bruksanvisning


•  Velg en pode metode. Hare grafts er nyttige på frøplanter og svært ung plantemateriale og er ferdig i løpet av våren. Bark poding er gjort på rotstokken som er 4 til 12 inches i diameter. Det vanligvis utføres på fruiting og blomstrende trær. Side-finer grafts er nyttige på hard-to-rot planter og kan brukes på bartrær, kameliaer og rhododendron. Skjøten pode er svært enkel og krever en rett-stammet Scion og rotstokken. Det er alle gode metoder for en nybegynner grafter.

•  høste dine ætling tre. Tørk din cutting implementere med alkohol for å sterilisere den. Alle transplantater kan gjøres tidlig på våren bortsett fra side-finér, som bør utføres ved slutten av vinteren. Splice og side-finer grafts er ferdig med biter av Scion tre som er samme diameter som rotstokken. For andre grafts, slakte trestykker som er rett, 6 til 8 inches lang med 1/4 tommers diameter. Du trenger minst to Scion stykker for hare og bark grafts. Vær sikker på hver brikke har 3-4 gode knopper.

•  Taper kløften ætling tre til et punkt, som starter rett under den laveste bud. Taper bare den ene siden av podekvister som brukes for bark grafts. Den andre ætling tre bør kuttes for å matche vinkelen på rotstokken. Bruk ætling tre som du klippe den eller lagre den i en lukket plastpose i kjøleskapet i opptil tre dager.

•  Klargjør rotstokken. Kløyve toppen av treet for kløft pode rett over toppen. Lage vertikale, 2-tommers-lange åpninger rundt barken utkanten av skogen for bark grafts. Lag en grunne, 3/4 til 1-tommers skjære nedover på rotstokken for side-finér grafts. Skjøten pode rotstokken bør speile den avskårne enden av sin Scion.

•  Sett to eller flere scions inn i kutt i toppen av rotstokken for en kløft pode. Hold en match over podevoks så det renner på pode og dekker det. Skyv scions inn i barken grafts. Bruk en liten klubbe om nødvendig å trykke dem på plass. Forsegle rundt grafts med voks.

•  Push kantene av smart forberedt for side-finér pode inn i skive på siden av rotstokken. Juster kuttet kantene og sjal rundt dem med pode tape. Skjøte grafts har kuttet kantene justert også, og pakket med tape.

•  Inspiser grafts hver to til tre uker og re-voks eller tape hvis det er nødvendig. Tiden for en pode union å fusjonere avhenger rekke plante som du podet. Sjekk grafts ofte og fjern tapen eller voks når unionen har blitt oppnådd. The Texas Agricultural Extension Service foreslår fire uker som tiden unionen skal oppnås på en pode.