Hovudside

Plant Livet Vekst Cycle

by Walther

Plant Livet Vekst Cycle

Planter følger et vekstmønster i likhet med andre levende organismer. En periode med rask vekst følger spiring, med reproduksjon oppstår ved forfall. Frø, pods og forlater plantene spre rundt verftet alle tie tilbake til sin vekst syklus.

Spiring


Frø tillate embryonale planter til å ligge latent, avventer forholdene til rette for vekst. Alle planter trenger vann, og noen krever lys i tillegg til å utløse spiring. Spiring begynner når planten absorberer en stor mengde vann, anspore raske veksten av fosteret, som bryter fri for frø.

Vekst


Når anlegget når jordoverflaten, begynner det å produsere sin egen energi fra sollys, som den bruker til å drive sin vekst. Aktivt voksende områder som kalles meristemer produsere nye grener, blader, røtter og blomster. I meristemer, celler større i størrelse, og deretter delt inn i to før utvidelse igjen og gjenta prosessen.

Reproduksjon


Når plantene modnes, begynner de å vie noe av sin energi til reproduksjon. Mannlige strukturer produsere pollen, som befrukter eggene funnet inne kvinnelige strukturer. Etter befruktning, produserer anlegget en eller mange frø, som den sprer, starter syklusen på nytt.