Hovudside

Hvordan lage Husholdning arkiveringsmapper og Keep Them Organisert

by Walther

Holde orden på husholdningspapir kan være en krevende oppgave, selv for den mest organiserte husmor. Med regninger, løpesedler, kuponger, magasin og avisutklipp, tillatelse slips og mer rot på disken eller bordplaten, holder det hele sammen kan være litt av en utfordring. Det første skrittet mot å holde disse papirene organisert er å sette opp et arkivsystem som fungerer for deg og din familie. Making filmapper for din husstand er en utmerket måte å holde ting organisert.

Bruksanvisning


Organisering Husholdningenes Files


•  Samle dine papirer og sortere dem i kategorier. Det grunnleggende for å dekke er kredittkort, kontoutskrifter, verktøy og andre regninger knyttet til hjemmet, og informasjon knyttet til kjøretøyene, for eksempel kvitteringer fra arbeid gjort. Du kan også trenge en mappe for viktige dokumenter som fødselsattester og trygdekort, med mindre du allerede har et trygt sted utpekt for disse elementene. Hvis du har barn, kan du også ta med ekskursjon informasjon, tillatelser slips, og aktiviteter tidsplaner. Hvis du regelmessig klippet artikler fra magasiner og aviser, inkludere en mappe for disse også.

•  Etikett én fil mappe for hver kategori er definert i forrige trinn. Legg tre ekstra mapper og merke dem "Diverse", "Å File", og "handling". Den "Diverse" -mappen kan være din catch-all for papirer som ikke passer inn i noen av de øvrige kategoriene. "Til File" -mappen vil inneholde papirer på at du ikke har hatt tid til å sende inn ennå, og "handling" mappen skal inneholde bare praktiske ting som må tas vare på for eksempel regninger å betale og tillatelse slips å signere.

•  Fyll hver mappe med de nødvendige dokumenter. Unngå å holde på noe som du ikke trenger lenger, og kaste alle av de åpnede konvolutter. Hold dine papirer utfoldet og flat i mappene. Bruk en binders eller stabil å holde elementer sammen etter behov.

•  Dediker et arkivskap skuff eller fil boks for mappene du har opprettet. Plassere mappene i boksen med filene du vil på oftest i front, og sjelden brukte elementer som fødselsattester i ryggen. Handlingen mappen skal være den aller første mappe i boksen, etterfulgt av "To File" -mappen.

•  Plasser viktige dokumenter i den aktuelle mappen som du mottar den, eller legg den i "Til File" mappe hvis du ikke har tid til å sortere det. Holde det i denne mappen vil sikre at arbeidsbenker holdes klare og at papirene er minst ett skritt nærmere å bli organisert.

•  Sett av tid en gang i uken for å organisere din fil-boksen. Begynn med "handling" fil. Papirer i denne mappen bør tas vare på så snart som mulig, slik at mappen forblir tom mesteparten av tiden. Deretter gå videre til "To File" -mappen og flytte alle papirene til sine respektive steder. Til slutt, sjekk "Diverse" -mappen. Hvis det begynner å bli fullt, trekker ut papirene og se om du kan organisere dem inn i nye kategorier og opprette mapper for dem.

Tips og advarsler


  • Hold en boks ved døren for utgående post for å sikre at regninger og annen korrespondanse går ut på time.If barna få i posten, satt til side et spesielt sted for dem å sette den slik at den ikke blir mistet eller forlagt. Etter hvert som flere og flere regninger bli papirløs, vurdere å sette opp en lignende registreringssystem hjelp av mapper på datamaskinen eller i e-postkontoen. Hold regninger, uttalelser, og annen viktig informasjon på et trygt sted, selv når de er online.