Hovudside

Hvordan Grow Summer Squash (Cucurbita pepo)

by Walther

Hvordan Grow Summer Squash (Cucurbita pepo)

Hvis du liker å spise fersk, i sesongen sommer squash, det er gode nyheter: du enkelt kan vokse det, også. Den beste måten å ha en jevn tilførsel av sommer squash, eller "curcurbita pepo," er å legge grønnsakene til ditt hjem hage. De er enkle å vokse, spesielt når den startes på squash åser. Plantene satt ut rikelig mengder mat, og de kan være forberedt på mange måter.

Bruksanvisning


•  Till jord, ved hjelp av en strøm tiller med roterende kniver. Hakke jorden for å spre den ut jevnt over hagen områdene, deretter prep det ved å slå det og legge dekomponeres kompost og endringer, inkludert endringer som hjelper jorda avløp hvis du har leirjord. Sjekk for å være sikker på at ingen pytter dannes i hagen din når du vanne jorda. Når du planlegger hagen din, la et stort område for squash-gruppen. Hvert frø som spirer og gror vil ta opp en 3- til 5-fots omkrets når det busker ut.

•  Lag flere hauger i squash område av hagen, ved hjelp av din rake eller spade å hope skitt, Hilling opp jorda til ca 18 inches rundt og 6 til 8 inches høy.

•  Poke fingeren i jorda å skape 4 til 7 hull - en på toppen av bakken og resten på omkretsen. Plasser to eller tre frø i hvert hull, ca 1 eller 2 inches dyp. Dekke hullene med jord. Klapp dem forsiktig ned. Vann i godt med en mild spray.

•  Hold jorden fuktig til frøene spire, men ikke flom dem eller water. Når frøene spire - om en uke eller 10 dager senere - sjekk haugene for de sterkeste plantene. Vent til de har flere blad deler, deretter tynn åsene til de beste plantene.

•  Vann regelmessig, betaler oppmerksomhet til varmen - hvis det er overdreven og plantene begynner å wilt, gi dem en god drink. Blossoms vil begynne å dukke opp, og i løpet av noen uker vil du bli høste din første batch. Vær advart: Disse plantene vokser raskt og stort, og kan produsere store mengder mat.

•  Gjødsle med litt 5-10-10 eller noen nedbrutt kompost rundt planten baser, men ikke overdriv. Følg boks instruksjonene på gjødsel, eller bruke en håndfull eller to av kompost. Endringene du har lagt under den opprinnelige jordbearbeiding kan være tilstrekkelig, så dette trinnet kan ikke være nødvendig. Bare holde et øye med plantene - hvis de vokser godt og sette ut squash, de er fine.

Tips og advarsler


  • Alle sommer saft kan plantes på samme måte. Avgjør om å vokse alle ett slag, eller blande det opp med flere varianter. Bruke ulike typer frø på den samme bakken, eller bruk en bakke per type squash.
  • Blomstene på disse squash er spiselige. Blande opp en batch av røren og stek litt opp, eller rive i små biter for salater. Bare husk at uansett hvor mange blomster du plukke vil redusere avling med like mye, avhengig av om blomstene er mann eller kvinne (bare kvinner produsere vegetabilske).
  • Steady høye sommertemperaturer kan føre visner og pollinering problemer. Den tidligere i sesongen du er i stand til å plante, jo raskere kan høste - før toppen sizzle perioden begynner.