Hovudside

Blomster som betyr Sterk kjærlighet, mot og skjønnhet

by Walther

Bruk av blomster for å symbolisere følelser eller meldinger, som sterk kjærlighet, mot og skjønnhet, ble popularisert i viktoriatiden, selv om blomster har blitt brukt som symbol siden antikken. Blomsterarter og farge vanligvis både spille en rolle i deres betydning, og det er flere blomster for hver følelse du kanskje ønsker å formidle, avhengig av tradisjon du følge.

Sterk kjærlighet


Ifølge den viktorianske Language of Flowers guide, røde blomster indikerer en sterk kjærlighet og lidenskap, og det er derfor røde roser er så ofte gitt som gaver av romantikk i vestlige kulturer. Røde nelliker kan også brukes til å symbolisere en sterk, verkende kjærlighet, mens rosa nelliker representerer en sterk morskjærlighet, refererer en bibelsk historie der Jesu mor gråt tårer som ble rosa blomster. Stemorsblomster i alle farger ble brukt i viktoriansk tid for å indikere en forbudt kjærlighet. Tulipaner, spesielt røde varianter, er også et tegn på kjærlighet, og i Tyrkia, var de en gang en vanlig ingrediens for kjærlighet potions.

Courage


Kongen protea er en blomst sterkt forbinder med mot, ettersom den representerer transformasjon og vilje til å være dristig og oppfinnsom. I Kina er det plomme blomstre brukt til å symbolisere mot, spesielt rundt kinesisk nyttår.

Skjønnhet


Liljer var symbolsk av Venus, den romerske gudinnen for skjønnhet, i antikken, og har siden blitt sterkere assosiert med himmelske eller rene følelser eller en mer raffinert skjønnhet. I dag er amaryllis brukt til å symbolisere "splendid skjønnhet", og lavendel-farget lyng brukes til å symbolisere ensomhet og skjønnhet. Orkideer blir ofte brukt for å symbolisere eksotisk skjønnhet.