Hovudside

Tradisjonelle japanske blomster

by Walther

Tradisjonelle japanske blomster

De tre viktigste estetiske elementer av en tradisjonell japansk hage er steiner, vann og planter. Blomstrende trær og busker er spesielt betydningsfull, men japansk tradisjon hedrer også visse ikke-treaktige blomster. Bruke tradisjonelle japanske blomster for å skape en øst-asiatisk hage eller en Ikebana ordning. Ikebana er den tradisjonelle kunsten å arrangere blomster i et ikke-symmetrisk form og symbolsk for skaperens forhold til naturen.

Cherry Blossoms


I århundrer har Hanami vært en tradisjonell ferie feiret av japanske familier, par og arbeidsgrupper. Deltakerne besøker offentlige parker og tilbringe hele dagen rasting og festing når kirsebær blomstre trær er i full blomst i to uker på våren. De fem-petaled rosa blomster blir ofte omtalt i tradisjonelle japanske malerier. Ifølge "Sukiya levende" magazine, kirsebær blomstre trær er ikke en viktig funksjon av tradisjonelle hjem hager på grunn av kort blomstrende periode, men dette er ikke å si at du ikke kan innlemme en i ditt eget landskap. "Sakura" er det japanske ordet for kirsebærblomster.

Krysantemum


En annen stor japansk ferie, "Choyo-No-Sekku," funksjoner krysantemum. Det finner sted i høst når krysantemum blomstre. Denne slekten av blomsten har hundrevis av arter, som indikert av Kamakura messe, som viste frem 1200 ulike typer krysantemum i 2010. Krysantemum er også en tradisjonell blomst brukt i Ikebana ordninger. Ifølge TemariKai.com, blomster med mange kronblad som bare mister en av gangen, for eksempel krysantemum, anses gode varsler. Krysantemum spenner fra å ha flat, åpen front blomster til oppsvulmede blomster. De bringer fargeprakt til en flerårig hage eller et kjøkken vase. Det japanske ordet for denne type blomst er "Kiku."

Lilla Iris


Lilla iris, også kalt japanske vann iris, er innarbeidet både i tradisjonelle blomsteroppsatser og hager. De er flerårige blomster ofte plantet på kantene av dammer eller i fuktig jord. Lilla iris kan vokse opp til 4 meter høy og produsere 6-tommers blomster. Avhengig av variasjon, kan blomstene være dyp lilla, blå, fiolett, rosa eller hvit. Det japanske ordet for iris er "Shobu."

Asalea


Azalea busker blomstrer om våren og sommeren til å produsere stjerneformet rosa, hvit, fuksia eller andre fargede blomster. Ifølge "Sukiya Living," de finnes i nesten alle japanske hage og regnes av noen som de viktigste planteartene i tradisjonelle hager. "Tsutsuji" er det japanske ordet for azalea.