Hovudside

Kan du helle Stabilizer inn i et basseng?

by Walther

Kan du helle Stabilizer inn i et basseng?

For utendørsbassenger som er pyntet med klor, en viktig kjemisk som må kobles sammen med det er en klor stabilisator. Den vanligste stabilisator for bassenget klor er cyanursyre, (CYA). Sollys er den store fienden av klor og vil akselerere sin ødsling i et svømmebasseng. Heldigvis CYA fungerer som en sunblock, beskytte pool klor fra solens stråler. CYA for et svømmebasseng er fortynnet i en bøtte med vann og deretter helles direkte i bassenget.

Legge CYA


Cyanursyre kommer som et hvitt krystallinsk pulver, og selges i forskjellige størrelser pund. I tillegg til å fortynne CYA i en bøtte med varmt vann og helle det i et svømmebasseng, kan det også spres direkte over bassenget overflate. I noen tilfeller kan CYA legges til et svømmebasseng gjennom sin skimmer når det har blitt utvannet. CYA er en syre, men så aldri helle CYA inn i en pool skimmer hvis bassenget har metallrør eller VVS.

CYA Levels


CYA er bare nødvendig for utendørsbassenger. Den anbefalte bassenget CYA nivå for å stabilisere dens klor desinfeksjonsmiddel er 30 til 80 deler per million (ppm). CYA nivåer i bassengene er oppvokst på 10 ppm trinn. For eksempel bruke £ 2. av CYA i en 25.000-gallon svømmebassenget for å oppnå en 10 ppm økning. Vær forsiktig i å øke pool CYA nivåer fordi den eneste måten å redusere overskytende nivåer er å delvis tømme bassenget og deretter legge til mer vann.

CYA Betraktninger


CYA oppløser ekstremt sakte i kaldt vann, så alltid fullt oppløse den i varmt vann før du heller det i et svømmebasseng. Hvis CYA ikke er helt oppløst før du legger den til et basseng, kan flere dager passere før den er helt oppløst. Også, stabilisert klordesinfeksjon som triklor basseng klortabletter inneholder allerede CYA. Hvis du bruker stabilisert klor desinfeksjonsmidler for svømmebasseng, alltid legge dem først, og deretter teste for CYA før du legger noe av det til bassenget.

Klor Lock


Hvis cyanursyre nivåer i et svømmebasseng nå 100 ppm, "klor lock" kan forekomme, og bassenget kan starte clouding opp. Klor lås i et svømmebasseng der CYA er på 100 ppm eller mer vil stoppe klor fra desinfisering av vann. Et annet symptom på klor låsen er at svømmebassengets klornivåene vil holde slippe til 0 ppm selv etter klorering. Du bør fullt renne og deretter fylle opp bassenget hvis CYA nivåer har nådd eller overskredet 100 ppm.