Hovudside

Hvorfor er mine Grønne Peppers snu svart?

by Walther

Hvorfor er mine Grønne Peppers snu svart?

Noen gartnere ville vokse noe annet enn grønn paprika hvis de kunne leve på dem. Den praktiske grønnsak er en viktig krydder i kokekunst rundt om i verden. Enten utstoppet, skiver eller knust i saus, grønn paprika legge mye til menyen. Den er lett å vokse varm-sesongen grønnsak er byttedyr for en rekke sykdommer og skadedyr. Det kan være alarmerende når du ser svarte flekker eller områder på dine nøye dyrket grønn paprika. Tilstanden kan ofte bli forhindret, men ikke alltid herdet.

Blossom-End Rot


Peppers utsatt for tørke, ujevn vanning eller svært tørre dager kan utvikle en tilstand som kalles blomst-end råte. Noen ganger skjer det hvis planterøttene beskjæres av uforsiktig. Problemet er ikke forårsaket av skadedyr, sopp eller bakterier. Det er en fysiologisk tilstand. Stresset hindrer anlegget fra å bevege kalsium til frukten. Frukten trenger rikelig kalsium å modne og dens krav ikke kan oppfylles ved anlegget.

Identifikasjon


Ved voksende paprika ikke har nok kalsium, begynner vevet for å bryte ned. Frukten ser tørr og lesjoner utvikler som vises som forliste groper mørke i fargen. Dette begynner den blomstre slutten av pepper. På grønn paprika, kan det begynne å se litt brunfarge før dypere i fargen. Mold kan flytte inn når blomst-end råte er etablert, vokser raskt over pepper og legger til svart utseende. Du vil se sverting på sidene og enden av pepper.

Forebygging


Plante paprika i jord som har et høyt humusinnhold, slik at den holder på fuktigheten. Dyrke grunt slik at du ikke skader røttene. Mulch nyplantede paprika for å bevare fuktigheten i jordsmonnet. Før du planter, test for kalsiumnivåene i jorda, og hvis de er lave, tilsett kalk minst to måneder før planting. Velg sortar for planting som er resistente mot blomstre-end råte, spesielt hvis du bor i et tørt klima, og kan ikke vanne.

Kontroll


Kvitt deg med de svarte paprika. Blossom-ende råte skyldes mangel på kalsium, ikke mangel på kalsium, så dessverre, behandler dem ved tilsetning av kalsium til jord vil ikke løse problemet. Formørket frukt er tapt. Hvis du ikke har mistet alle paprika, kan du ønsker å søke foliar spray av kalsiumklorid eller kalksalpeter til de resterende frukt hvis det er fortsatt liten. Når du gjødsle paprika, bruke nitrat nitrogen som nitrogenkilde i stedet for ammoniumnitrogen, som kan bremse kalsiumopptak.