Hovudside

Hvordan lage Cane stol seter

by Walther

Hvordan lage Cane stol seter

Hvis du har en stol med en brukket sete, kan du finne stor tilfredsstillelse i å sette på et nytt sete på og gjør stolen brukbare igjen. Det finnes flere forskjellige typer stokk og metoder for Spanskrør. Lær hvordan du kan levere stokk et sete for en stol med hull langs hver kant.

Bruksanvisning


•  For å finne ut hvor mye stokk du trenger, måle avstanden fra sentrum av en hull til den neste og bredden av et hull. Disse målingene bestemme bredden av stokk du trenger. Gå til en Spanskrør forsyning butikken for et diagram som viser hvilken størrelse du trenger (se lenke i Resources). Undersøke veving av den gamle stokk fortsatt i stolen, hvis det er noen. Det kan være nyttig å ha et diagram av caning. Bruk et verktøy kniv, isøks og saks for å fjerne den gamle sete. Rengjøre av gjenværende rusk.

•  Coil noen retninger av stokk og klippet hver med en klesklype. Plassere i varmt vann i 15 minutter. Det blir ettergivende. Sett en pinne i midten av hullet i front og bak rails. Hvis enten jernbane har et likt antall hull, starter med en til høyre for midten.

•  Velg en stokk og kjøre fingeren over den. Den vil kjøre jevnt i én retning. Det er den retningen du ønsker å stokk i. Sett 4 inches av halen slutten av stokk i midten bak hullet og erstatte pinnen. Mate den andre enden gjennom senterhullet i front. Dra det stramt og erstatte pinnen. Mate stokk gjennom det neste hullet til høyre på forsiden av stolen. Holder løkken under stolen tett og bevege tappen til det nye hullet. Bringe stokken på tvers av stolryggen og veve den inn i hullet til høyre for den som man startet med. Fest med en pinne. Mate den gjennom det neste hullet til høyre, som du gjorde i front. Fortsette å arbeide på denne måten til alle bortsett fra bak hjørnet hullet fylles. Hvis du kommer til slutten av en stokk, starte en ny en, ved hjelp av en annen knagg å holde den på plass.

•  Gjenta for venstre side av stolen. Hvis front rail har flere hull enn ryggen, bruke korte lengder av stokk å gå fra fronten til sidene, holde trådene parallelt og ikke dekker andre hull. Peg begge ender.

•  begynner å veve en ny tråd på baksiden venstre side av stolen, ved hjelp av hullet like foran hjørnet hullet. Arbeide på tvers fra tilbake til forsiden, ved hjelp av samme metode som du gjorde for den forfra og bakover. Hvis et hull har en knagg, fjerne det mens du veve gjennom, og deretter erstatte det.

•  Up-ende stolen og klippet løse ender til 4 inches. Feste løse tråder som er i hull med looper ved å fukte stokk. Bruke isøks å løsne løkken og slip enden under den. Bringe slutten rundt løkken og putt den under seg selv og trekk den tettsittende. Gjenta front-to-back veving, men starter på forsiden rail. De nye tråder bør hvile litt til høyre for de første seg. Gjør høyre side, deretter til venstre, som i første veving.

•  Weave fra side til side på nytt. Disse nye tråder bør være i front av de første side tråder. Veve under de første trådene du lagt og over de du nettopp fullført. Bruke isøks å rette veven av stokk før du går videre.

•  Begynn veving diagonalt, som starter i ryggen venstre hjørne hull. Veve under front-to-back tråder og over side-til-side seg. Ende foran høyre hjørne og tråden under til høyre rail hull rett bak hjørnet. Veve diagonalt til baksiden rail, fortsatt gå over fra side til side og under front-til-backs. Gjenta for motsatt retning.

•  Velg et stykke bindemiddel stokk (en eller to størrelser større enn setet stokk) lenge nok til å gå hele veien rundt setet. Bruk et stykke vanlig stokk å sløyfe opp gjennom hvert hull og over bindemiddel stokk for å sikre det. Knyt alle gjenværende løse tråder og trim.

Tips og advarsler


  • For mer detaljerte instruksjoner, se "The Caner håndbok" av Bruce Miller og Jim Widess.
  • Bruk en svamp til å holde setet våt når du arbeider med den. Det kan tørke ut på andre tider.
  • Sørg for at den blanke siden av stokk er alltid vendt opp.
  • Hold løkkene stramme og uten vendinger.
  • Bruke isøks for å hjelpe deg veve gjennom tråder som er stramt.