Hovudside

Hva Frukt Vokser på trær?

by Walther

Hva Frukt Vokser på trær?

Frukttrær har vært viktig for folk i hvert fall siden begynnelsen av sivilisasjonen. Høsten var pålitelig, ernæring var høy og smaken var søt. Som mennesker har lært jordbruk og spredt rundt om i verden, frukttrær reiste med dem. Enten det er ett tre i en stor kommersiell frukthage eller en enkelt tre i en bakgård, et frukttre fortsatt symboliserer et løfte om god å spise når riktig sesong kommer.

Pome Frukt


Epler, pærer og kveder er fjernt beslektet til rosefamilien. Disse trærne produsere frukt som er en pome - en tykk, kjøttfull hypanthium lag over en kjerne med frø. Andre Pomes er hagtorn, loquat og serviceberry. Pomes spises rå eller kokt i syltetøy, gelé og sauser. De går bra med mange typer kjøtt, og brukes i en rekke matlaging stiler. Epler har hundrevis av varianter og vokser godt i mange klima.

Stone Frukt


Stein frukt inkluderer kirsebær, fersken, plommer, avokado, nektariner, aprikoser, persimmons og oliven. I steinfrukter, omgir den tykke kjøttet en grop i midten av frukten. Steinen, eller grop, skjuler frøet inni. Oliven er en av de eldste domestiserte frukt og en av verdens mest verdifulle avlinger. Steinfrukt forbrukes mye på samme måte som pome frukt, skjønt oliven blir også presset for å frembringe en viktig olje. En mandel er også en stein frukt, selv om frukten i seg selv har liten verdi; steinen er sprukket å komme til frø, eller mandel, inne.

Sitrusfrukter


Appelsiner, sitroner, grapefrukt, pumelos, mandariner, sitroner og lime alle tilhører sitrus familien. Native til Asia, vokser sitrus hvor klimaet er konsekvent varm. Ifølge Washington University in St. Louis, er oransje den mest dyrket frukt i verden. Sitrusfrukter har en tøff, lær utenfor skall som varierer fra oransje til gult, grønt og rødt. Innsiden frukten er modifiserte hår-lignende utvidelser fylt med vann, sukker og syrer. Citrus er kjent for rikelig mengder av vitamin C, og blir ofte anvendt i drikkevarer. De brukes i godteri, desserter og hovedretter.

Tropisk frukt


Tropiske treet frukt inkluderer bananer, granatepler, jack frukt, kiwi, papaya, carambola, mango, pasjonsfrukt og cashewnøtter. Mens noen av disse fruktene er godt kjent i Amerika, andre begynner å se mer aksept som asiatisk mat blir mer kjent i USA. En eksotisk frukt som er usannsynlig å se mye aksept i den vestlige verden er durian, kongen av frukt i Sørøst-Asia, ifølge Stanford University. Mens smaken er beskrevet som en delikatesse, er lukten av durian ansett ekstremt støtende og kraftig.