Hvorfor plantene vokser bedre på Full Moon?


Hvorfor plantene vokser bedre på Full Moon?

Mange gartnere planlegge planting tidsplan for å reflektere de månefasene. Det er fordi månen ikke bare påvirker havet tidevannet, men også grunnvannet under jordoverflaten. Bruke månefaser å plante hagen din betyr ikke planting i natt, men forståelse hvilke planter fordelen er plantet i de forskjellige månefaser.

Månefaser


Hver måned er det fire faser, eller kvartaler, av månens syklus, med hver fase som varer omtrent syv dager. De to første fasene, når lyset øker fra nymåne til fullmåne, er referert til som voksing. De to faser etter fullmåne, når lyset gradvis avtar, kalles avtagende. De fire månefaser påvirker jordens tyngdekraft, som er grunnen til havets tidevann endre og grunnvanns stiger og faller.

Lunar Garde


Hagearbeid av månefasene kalles månehagearbeid; det antas at visse planter tjene på å bli plantet i løpet av en bestemt månefase. I den nye månefase, når grunnvannsnivået begynner å stige noe som gir en balanse av blad og rotvekst, gartnere plante stauder og bladgrønnsaker. Grunnvannet fortsetter å øke etter hvert som månen beveger seg inn i den andre fasen, når avlinger som bønner, tomater og paprika fordelen er plantet. Fullmånen fasen er høyden av fuktighet i jordsmonnet, som hjelpemidler rotsystemer og rotgrønnsaker. Under finalen, fjerde, fase, kalt hvilefase, er grunnvannet på sitt laveste nivå, og det er en ideell tid å transplantere og dyrke hagen din.

Full Moon Phase


Med grunnvann på sitt høyeste nivå under fullmånen, planterøttene får en overflod av vann for optimal vekst. Det er en tid da frø plantet i løpet av de andre månefaser har spirer og etablerer nå sine rotsystemer og voksende. Fullmånen fasen er ikke en tid for å plante, men en tid for å høste din avling fordi anlegget vil være fullt hydrert og matet.

Tips


Endring av jord eller gjødsle under fullmånen fasen øker spredning av nødvendige næringsstoffer i jorden, noe som gjør at planterøttene å få tilgang til mat fritt. Forberede din hage område for rot avling planting under fullmånen, men plante roten avling i løpet av tredje fase av månen, for næringsrik jord. Værforholdene må vurderes når praktisere månehagearbeid. Som et eksempel, hvis mye regn er ventet, ville det være klokt å vente til regnet opphøre før planting eller endre jord, uavhengig av månefasen.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler