Hovudside

Ugressmiddel som ikke vil drepe Liljer

by Walther

Ugressmiddel som ikke vil drepe Liljer

Liljer er flerårige blomstrende planter som vokser fra pærer. Begge årlige bredbladet ugress og gras ugress stjele viktige næringsstoffer fra jorda ment for lilje planter. Det er viktig for gartnere til å drepe sine invaderende ugress med ugressmidler enten før plante sine liljer eller i vekstsesongen.

Før Planting


Før gartnere plante sine liljer, må de fjerne alle ugress fra den voksende området. Ved hjelp av en ugressmiddel som ikke vil forlate jord rester hindrer drepe dine liljer på tidspunktet for planting. Spray din weedy planting område med et ugressmiddel som inneholder glyfosat. Glyfosat dreper ugras ved å hemme deres evne til å produsere proteiner. Vente 10 dager for å sørge for at ugresset er døde og at alle ugressmiddel rest har lekket ut av jorda før planting.

Grassy Weeds


Gress ugress som Crabgrass, bluegrasses eller til og med din egen torv gress folkemengder ut lilje senger. Drepe disse gresskledde ugress uten å skade dine liljer krever selektive ugressmidler. Selektive ugressmidler er kjemisk formulert for å drepe grasarter. Bruk en selektiv ugressmiddel som inneholder fluazifop. Spray ugressmiddelet bort fra din egen torv gress. Du kan legge et stykke plast over nærliggende gress for å hindre spray kontakt og drepe plenen. Unngå å bruke før regn eller på vindfulle dager.

Bredbladet Weeds


Bredbladet ugress styres ved å bruke en pre-emergent ugressmiddel før frøene har hatt tid til å spire. Ugressfrø spire til forskjellige tider, avhengig av deres art. For eksempel, spirer crabgrass når jordtemperaturene nå 60 grader mens løvetann frø spirer når temperaturen er minst 50 grader Fahrenheit, ifølge University of California Integrated Pest Management. Plukk en pre-emergent ugressmiddel som inneholder trifluralin. Påfør over blomsterbed området og vanne blomsterbed å la kjemikalier til å synke ned i jorda.

Mulch


Gartnere bruker ofte en syntetisk mulch eller geotekstil rundt deres lilje voksende området for å bevare fuktigheten i jordsmonnet og holde ugress i sjakk. Du kan forhindre at ugressfrø i å vokse på toppen av mulch ved å legge ned geotekstil som har ugress innkapslet knuter, ifølge University of California IPM. Både ugressmiddel og stoff holde ugress fra spratt opp. Skjær fiberduken for å passe planting området og sikre utkant med landskapsnålene. Cut X-formet hull i stoffet for å plante liljer.