Hovudside

Borax Safety

by Walther

Borax Safety

Borax, en vanlig husholdning renere, kommer fra metalloidet element bor. Forekommer i jorden, ble boraks innskudd først oppdaget i Tibet, og har vært brukt siden middelalderen for formål som for eksempel glass keramikk. Senere, boraks ble også brukt som en buffer løsning for foto utviklere. Sin husholdning bruksområder inkluderer plante gjødsling, vaskerom vannmyker gjør tekstiler eller tre brann motstandsdyktig og rengjøring. Selv om det er relativt trygt, er boraks ikke ufarlig. Du bør likevel ta forholdsregler for å beskytte deg selv, barn og kjæledyr.

Lagring


Den amerikanske Borax, Inc. selskap som produserer boraks viser ikke noen spesielle oppbevaringsprosedyrer for dette stoffet enn å lagre den på et tørt sted. Boraks vil kake hvis de utsettes for fuktighet, noe som gjør det vanskelig og vanskelig å bruke når det tørker ut igjen. Hvis du bor i et fuktig miljø, kan du vurdere å plassere boraks boks eller pose inni en ekstra forseglet plastpose for å holde ut atmosfærisk fuktighet. Selv boraks er ikke brannfarlig, bør du unngå å oppbevare det i svært varme steder, for eksempel ved siden av en komfyr, tørketrommel eller ovn som boks eller pose kan ta fyr.

Beskyttende Wear


Boraks vil ikke skade deg hvis det berører huden din, men det vil alvorlig irritere øynene dine, så du bør vurdere iført vernebriller eller briller når du håndterer den. Hvis du arbeider i et område med et høyt nivå av boraks i luften, kan du inhalerer det. Selv om de fleste mennesker ikke vil bli påvirket av dette, kan mild irritasjon oppstå hvis boraks støvnivået blir høyt nok. På seg en maske og flytte til et område med frisk luft vil bidra til å redusere irritasjon.

Svelging


Borax kan være skadelig ved svelging. Mengder større enn en teskje i en sunn voksen kan frem gastrointestinale symptomer. Du kan føle deg kvalm, kaste opp eller erfaring diaré. Ifølge amerikanske Borax, Inc., dyr matet boraks utviklet reproduktive og fertilitetsproblemer. Det finnes også mistanke om at inntak av boraks kan skade fosteret. Hvis du ved et uhell svelge en stor mengde boraks, drikke to glass vann og søke medisinsk hjelp.

Dyr og små barn


Hold kjæledyr og små barn borte fra boraks til enhver tid. Hvis du søler boraks, tørk det opp raskt og nøye. Du bør også revurdere å bruke boraks på overflater som tepper, møbler eller tabeller der små barn spise, og spille på grunn av forurensningsrisiko. Det finnes rapporter om dyr som katter utvikler alvorlige luftveissykdommer etter at eieren brukte boraks ofte for å rense tepper, men dette er offisielt bekreftet.

Miljøfare


Borax generelt ikke vil skade miljøet, selv om det kan føre til rot brenne på planter når de brukes i høye nok mengder. Som det er vannløselig, bør du unngå å drikke boraks-forurenset vann eller bruke den i hagen. Ingen spesielle opprenskningsprosedyrer eksisterer, og vannet vil igjen være drikkevann etter at den er naturlig fortynnet. Boraks anses ikke giftig eller farlig for virvelløse dyr, alger og fisk.