Hovudside

Regnskog Adaptation

by Walther

Regnskog Adaptation

Tilpasning er et karakteristisk brukes innen biologi å beskrive hvordan plante- og dyrearter foreta justeringer innenfor deres miljø for å overleve. Levende organismer har ulike funksjoner som de bruker til å gli inn i omgivelsene, forsvare seg mot rovdyr og skaffe mat. Tropisk regnskog planter, dyr, trær og insektarter har tilpasset seg forholdene i sine omgivelser, og de bruker disse evnene til å gjøre det meste av sin eksistens.

Animal tilpasninger


Mange dyr har tilpasset sine matvanene til å spise en bestemt dyr eller plante som en annen type dyrearter ikke kan konsumere. Denne tilpasningen bidrar til å opprettholde balanse i næringskjeden. Dyr også gjøre tilpasninger ved hjelp av slike evner som kamuflasje og gift. Noen dyr selv har muligheten til å frigi en sterk lukt for å kjøre bort rovdyr.

Plant Tilpasninger


Regnskoger er varme og fuktige områder av verden som mottar en stor mengde nedbør. En måte at planter innenfor Rain har justert til denne betydelige mengder regn er ved å dyrke bladene nedover for å avlede overdrevne mengder vann til bakken. Ifølge Zoosociety.org og bare 2 til 5 prosent av sollys når skogbunnen i regnskoger og dette er på grunn av høyden av de trær som vokser i området. Planter tilpasse seg denne tilstanden ved å utvikle større blader og lengre stengler. Noen regnskog planter som kalles epifytter har muligheten til å dyrkes på de bjeffer, grener, badebukser og blader av trær.

Insekt Tilpasninger


Insekter utgjør den største mengden av levende organismer i løpet av en regnskog. Biller er en av de mest dominerende skapninger som trives inne i regnskogen (og på jorden) og nærmere 500.000 arter finnes. Insekter tilpasse til regnskogen miljøet på ulike måter. For eksempel, mange biller har en vanskelig stoff som kalles et skjellaget, som fungerer som kroppen rustning for deres beskyttelse. Glasswing sommerfugler har gjennomsiktige vinger, som tillater disse dyrene for å se usynlig. Noen maur har utviklet overdimensjonert kjever, som er designet for å kjempe mot rovdyr og andre skapninger som utgjør en trussel mot sine kolonier.

Trær


De fleste regnskog tre bladene er store og mørk grønn, som hjelpe dem i å fange mer sollys for fotosyntesen. Regnskog trær har grener som vokser på den øverste delen av stammen for å ta i mer sol og barken på de fleste av disse trærne er tynn og glatt. De fleste trerøtter vokse nær toppen av jorda hvor næringsstoffene befinner seg, men de har røtter som strekker seg dypt ned i bakken og fungerer som anker for treet. Siden svært lite sollys er i stand til å nå gulvet i en regnskog, har trær tilpasset deres evne til å vokse. Noen trær kan slutte å vokse i mange år og vente på sollys å nå sine grener og noen kan fange bare fragmentert sollys ved hjelp av spesielle pigmentering.