Hovudside

Hvit mugg på Landscape Timber

by Walther

Hvit mugg på Landscape Timber

Mold er en viktig del av et økosystem, som serverer å bryte ned organisk materiale når den er død. Når du arbeider med mugg i hjemmet, vet at fargen ikke er den avgjørende faktor i mengden av skade en mold kan gjøre. De fleste typer muggsopp kan synes å være flere forskjellige farger; hvitt, grønt, brunt og sort er de mest vanlige. Bare noen få, men vil trives på tre.

Aspergillus


Kanskje en av de mest utbredte variantene av mold, har Aspergillus mer enn 160 forskjellige arter. Disse artene kan ta på seg en rekke farger, hovedsakelig brun, grå og hvite, og er ofte funnet i jord og rundt hjemmet. Inne i hjemmet, kan kolonier dannes i tepper og andre tekstiler, og det er ofte funnet på Oriented Strand Board, en tre aggregat som brukes i nye hjem konstruksjon. Utendørs, trives den i jorda, og landskaps materialer, inkludert trelast kan utvikle et angrep. Noen typer er spesielt skadelig og kan forårsake allergisymptomer, inkludert rennende nese, nysing og kløe, og kan føre til infeksjon hos personer med immunsvikt. Formen krever fuktighet for å trives, og en gang at fuktighet er fjernet, kan formen rengjøres med en støvsuger eller skrubbes med et vann og blekemiddel løsning.

Penicillium


En familie med mer enn 200 medlemmer, er Penicillium en vanlig form for mugg som ofte koloniserer jord, råtnende frukt og treverk utendørs. Identifisering av Penicillium en tendens til å være lett, da det gir en sterk muggen lukt. Som andre typer mold, Penicillium krever fuktighet for å overleve. Når kilden for fuktighet er eliminert, kan formen suges eller skrubbet ganske enkelt. Tidlige utviklingsstadier av Penicillium er ofte hvit i utseende, selv om kolonier slår oftest blå eller grønn senere. Dette er en type som oftest påvirker bare overfølsom individer. Vanlige symptomer er høysnue symptomer som nysing, kløe, rennende nese, hoste og astma.

Phytophthora


Phytophthora er en førsteklasses årsak til plantesykdommer og sykdom over hele USA Det krever en høy grad av fuktighet, slik som kraftig regn, dugg eller tåke å trives. Veksten vil først vises hvitt og bomullsaktig, noe som medførte en sterk lukt av gjæring kan være til stede. Som livsløpet fortsetter, vil de hvite kolonier begynner å bli brun og utvikle en læraktig tekstur. Formen er vanligvis forbundet med blomster, frukt og grønnsaker, men er ofte funnet i store mengder i jord. Det kan overføres til landskaps tre ved direkte kontakt eller blåses det i kraftig vind. Som andre typer mold, ridding det området av fuktighet er den beste måten å stoppe utviklingen av formen.

Phomopsis


En vanlig mugg i det varme sørlige stater, fører Phomopsis alvorlig skade i frukt, kvister og blader. Den finnes i jord og kan enkelt overføres til andre overflater, inkludert landskaps produkter. Når etablert, vil kolonier utvikle en hvit eller lys grå utseende med en furry tekstur. Det er ikke kjent for å forårsake infeksjoner hos mennesker, men langvarig eksponering kan forårsake allergiske reaksjoner, rennende nese, hoste og kløe. Phomopsis kan elimineres ved å tørke området og rensing godt med et vakuum eller vann og blekemiddel-blandingen.